Gezamenlijk willen organisaties in de sector zorgen voor zoveel mogelijk behoud van werk en inkomen en de arbeidsomstandigheden op peil houden. Hiervoor hebben zij het afgelopen jaar een aantal voorzieningen en activiteiten ontwikkeld. Zoals een Protocol ‘Veilig en gezond doorwerken’, praktische adviezen, posters en een Mobiliteitscentrum. 

Op deze pagina vind je de volgende informatie:  

Protocol 'Veilig en gezond doorwerken'

De sector transport en logistiek heeft een Coronaprotocol Transport en Logistiek opgesteld in overleg met de rijksoverheid. In het protocol kun je informatie vinden over hoe er in het wegtransport en logistiek veilig en gezond gewerkt kan worden tijdens de coronacrisis en de anderhalve-meter-economie. Dit protocol is geschreven voor jou! De werkgevers, opdrachtgevers, zzp-ers en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten) in de sector.

Coronaprotocol Transport en Logistiek downloaden


Praktische adviezen

Heb je behoefte aan praktische adviezen? STL biedt aanvullende suggesties voor werkgever, werknemers en opdrachtgevers om het veilig werken in de sector te bevorderen.

Praktische adviezen

In de praktische adviezen wordt op pagina 9 verwezen naar bijlagen die hier beschikbaar zijn:


Poster

Een handig overzicht van de 10 maatregelen om te werken aan een virusvrije werkvloer? De overheid heeft een poster gemaakt die je in het bedrijf kunt ophangen.

Poster coronamaatregelen downloaden


Oproep respectvolle behandeling chauffeurs

Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland. Via een flyer roepen de organisaties op om vrachtwagenchauffeurs respectvol te behandelen.

Flyer  oproep respectvolle behandeling chauffeurs downloaden


Meldpunt Corona

Loop je tijdens het laden en lossen van goederen aan tegen ergernis over de manier waarop je je werk moet doen? Of heb je een goed idee? Laat het ons weten! Wij willen goede ideeën, maar ook klachten of misstanden in het werk in kaart brengen om hiermee aan de slag te gaan. Je kan deze melding geheel anoniem doen, zonder contactgegevens achter te laten. Wanneer je wel graag met ons in contact komt, vermeld dan je telefoonnummer en/of emailadres. Wij bellen of mailen je dan op korte termijn. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld, ook wanneer je een bedrijfsnaam noemt. Je kunt ook terecht bij het FNV Coronameldpunt of bij CNV.

Ik wil een melding doen


Collegiale inlening 

Het mobiliteitscentrum kan (kosteloos) helpen met het - tijdelijk - bij elkaar brengen van vraag en aanbod van werknemers en mogelijk materieel. Wil jij helpen? Klik op meer info hieronder.

Meer info over collegiale inlening


Acties van het afgelopen jaar

Nieuwsbrief

De uitbraak van het coronavirus is een uitzonderlijke gebeurtenis. Via een tijdelijke wekelijkse nieuwsbrief informeerden wij je over arbeidsmarktontwikkelingen in transport en logistiek. Een overzicht van de nieuwsbrieven die  zijn verzonden vind je hier. De laatste nieuwsbrief is al van een tijdje geleden. Heb je interesse om op de verzendlijst te komen als ze weer verzonden worden, meld je dan aan via de button hieronder.

Aanmelden
 

Billboardcampagne waardering transport en logistiek

Wij waarderen meer dan ooit jouw inzet. Dat hebben we direct in het begin van de coronacrisis onder andere laten zien door heel Nederland langs de snelwegen, op maar liefst 43 reclamemasten met een landelijke billboard campagne. Wil je de poster ook ophangen in jouw bedrijf? Klik op de button voor een download.

Poster "Wij zijn trots op jullie" downloaden


Zendtijd Ster voor de sector

Onze sector kwam in het begin van corona in aanmerking voor gratis zendtijd bij de Ster. Dat was een mooi gebaar. Onderstaande commercial kon je zien op de kanalen en platformen van de NPO, waaronder NPO 1, 2 en/of 3, de radiozenders NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en/of 5 en/of op het online netwerk.