Deze dag werd beoordeeld met een 8.

Reacties van de deelnemers: 'Nuttig, erg waardevol, leerzaam, positief, zinvol, gezellig, informatief, interactief'.

Wij waarderen u als relatie en onze samenwerking. Samen met u zorgen we voor de ontwikkeling en (BBL) opleiding van nieuwe werknemers in de sector transport en logistiek. Een evenement dat in het teken staat van begeleiding, motivatie en communicatie met jongeren. Spreker van de dag was Ad Bastiaanse.


Programma Jong Talent Event

15.30 uur Inloop en ontvangstAd Bastiaanse
15.45 uur Welkom
16.00 uur Plenaire Start
16.30 uur Workshopronde 1*
17.30 uur Dinerbuffet
18.15 uur Workshopronde 2*
19.15 uur Plenaire afsluiting mmv Ad Bastiaanse
20.15 uur Netwerken en afsluitend drankje
21.00 uur Sluiting
 

Workshops

Download hier de presentatie Laaggeletterdheid.pdf.

Workshop 1
Puberbrein

Een inspiratiesessie over de kunst om jongeren op zo'n manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen. Een interactieve workshop over het puberbrein en hoe zet ik jongeren op "AAN". 

Workshop 2
DRIVE voor jongeren
Wie ben je en wat zoek je?

Met deze vragen gaan we klassikaal via 'DRIVE voor jongeren' het gesprek aan met jouw mbo-studenten transport en logistiek. DRIVE voor jongeren is een programma dat past binnen het mbo-onderwijs en jongeren aanzet tot denken over wat zij belangrijk vinden in het leven. We leggen de koppeling naar hun eigen gedrag en acties hierin. DRIVE (dat staat voor Droombaan, Relax, Inkomen, Verandering en Energie) zorgt voor een brede dialoog over gezondheid, werk, opleiding en toekomst: positief, concreet en persoonlijk. Wil je zelf ervaren wat 'DRIVE voor jongeren' jou en je studenten kan bieden? Wat DRIVE voor jongeren doet met leerling-werknemers die bij jouw bedrijf werkervaring op doen? Je bent van harte welkom in deze workshop!

Workshop 3
Omgaan met agressie

Doel van agressietheater is het doen en ervaren op het thema omgaan met lastig gedrag. Dit wordt gedaan d.m.v. regietheater. Je krijgt letterlijk spelenderwijs tips, trucs en adviezen over agressie en grensoverschrijdend gedrag in het algemeen en hoe bepalend je zelf kunt zijn in agressievolle en/of lastige situaties.

Workshop 4
Energiek in begeleiding
 

Waarom is je goed kunnen ontspannen van essentieel belang? Hoe kan het dat sommigen bij het minste of geringste in de stress schieten en anderen onder grote druk nog prima functioneren? Hoe ontspan je nou eigenlijk? Wat moet je dan precies wel of niet doen? Dit zijn vragen waar we in de workshop mee aan de slag gaan. Download hier de presentatie Energiek-in-begeleiding.pdf