Op donderdag 13 februari 2020 vindt de praktijkopleidersbijeenkomst plaats bij STC te Rotterdam.

Je hebt een belangrijke rol bij het opleiden van jongeren die voor een opleiding transport en logistiek hebben gekozen. Het is van groot belang dat wij samen zorgen voor een hoge kwaliteit van de instroom van jongeren in de sector. Deze bijeenkomst heeft tot doel het vergroten van de kennis en vaardigheden en ondersteuning te bieden in je taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot de beroepspraktijkvorming.

Bij aanmelding kun je een keuze maken uit de volgende workshops (2 per deelnemer):

Workshop 1: 21ste eeuw vaardigheden
In de media kun je er niet omheen: 21e-eeuwse vaardigheden. Er wordt veel gesproken over de vaardigheden die je nodig hebt om inzetbaar te blijven in de veranderende wereld. Werk verandert, functies veranderen. Steeds meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers gebruikt. Als werkend mens heb je 21e-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

Workshop 2: Regie op veilig werken
Een veilige werkomgeving draagt immers bij aan het reduceren van ongevallen en verzuim. Hoe krijg je het hele bedrijf mee? Hoe besteed je continu aandacht aan veiligheid? Zodat iedereen zelf logisch nadenkt over veiligheid en zijn gezond verstand gebruikt.

Workshop 3: Kennismaken met DRIVE
Hoe kunnen jouw collega’s in gesprek raken over wat hen drijft en inspireert in hun werk? Drive workshops kunnen daarbij helpen. Zo wordt op een toegankelijke en ontspannen manier een aanzet gegeven voor duurzame inzetbaarheid.

Workshop 4: Wanneer ben ik een goed leerbedrijf

Workshop 5: Verhogen van veiligheid op de werkvloer door taalvaardigheid
Lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn van groot belang om veilig te kunnen werken. Aan de hand van ervaringsverhalen ontdek je de gevolgen en gevaren van niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen. Maak in één uur kennis met de verschillende manieren om dit probleem te herkennen én aan te pakken.
 

Workshop 6: Puberbrein / Pubercoach / Hey gast, het is hier geen hotel, het is je werk 
Een interactieve workshop waarin we in vogelvlucht door de wonderlijke wereld van de psyche gaanen over de kunst om jongeren op zo’n manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen. Aan bod komen diverse bekende en minder bekende classificaties. Wat is eigenlijk een classificatie? Wat kun je ermee? Hoe ga je met personen om die een classificatie hebben? Wat zijn je grenzen? Hoe zet ik jongeren op “AAN”.

Wil jij ook in beweging komen voor jongeren in onze sector?
Schrijf je dan hier in.