Muziek geeft energie

Veel chauffeurs zien het gevoel van vrijheid dat het beroep met zich meebrengt als één van de grote voordelen van hun werk. Dit vrije gevoel wordt mede ingegeven door het luisteren naar muziek. In de vrachtwagen kun je helemaal zelf bepalen naar welke muziek je luistert, beaamt 94% van de chauffeurs. Mede daardoor ziet 71% van de chauffeurs muziek als verrijking van de baan en bovendien vindt 74% dat het luisteren naar eigen muziek het gevoel van vrijheid vergroot. Onderweg luisteren naar je lievelingsmuziek geeft ook nog eens extra energie (74%).

10x ultieme vrijheid

Muziek speelt voor veel chauffeurs dus een belangrijke rol. Pop, rock en Nederlandstalig zijn de meest geliefde genres. Bijna 80% van de chauffeurs zingt of neuriet mee met muziek in de vrachtwagen. Maar met welke artiesten zingen onze chauffeurs eigenlijk het allerliefste mee? Het Sectorinstituut onderzocht dit onder 597 chauffeurs en kwam tot deze top 10:

Top 10 meest meegezongen artiesten: Andre-Hazes-populairst-in-vrachtwagencabine.jpeg

1.            André Hazes (Sr.)
2.            Jannes
3.            Bløf
4.            Guus Meeuwis   
5.            Marco Borsato
6.            Queen
7.            Henk Wijngaard
8.            Normaal
9.            Golden Earring
10.          Jan Smit

De top 10 is hier te beluisteren.

Uit onderzoek blijkt dat muziek heel belangrijk is voor chauffeurs. Het versterkt hun gevoel van vrijheid en geeft energie. Want wat is er fijner dan vrijheid in je baan en lekker meezingen vanuit je eigen, mobiele werkplek? Dus als je wilt doen wat je leuk vindt, maak er dan werk van via de nieuwe campagne www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl