10 april 2015

Samen met 28 bedrijven gaan we daarom 2 methodes toetsen, waarmee bedrijven hun RIE dynamisch kunnen maken. Deze methodes moeten leiden tot een RI&E die verder gaat dan alleen het vaststellen van de huidige situatie. Met deze methodes wordt de RIE niet een doel op zich, maar een middel om invulling te geven in de verantwoordelijkheid om veilig en gezond te werken en dit bij werknemers op de werkvloer te stimuleren. Op deze manier kan een bedrijf R&IE-activiteiten en reguliere bedrijfsvoering beter op elkaar aan laten sluiten. Zo kan er efficiënter gewerkt worden. Én draagt dit bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Op 22 en 29 april vinden twee masterclasses dynamische RI&E plaats. Directie en preventie medewerkers gaan met elkaar en het Sectorinstituut in gesprek. Aan de hand van onder andere een veiligheidsscan die van te voren is ingevuld door zowel directie als medewerkers, wordt gesproken over manieren om veilig en gezond werken te optimaliseren. Hier komen naar verwachting veel tips en suggesties uit.

Na de masterclass dynamische RI&E maakt elk bedrijf samen met een adviseur van het Sectorinstituut en een externe adviseur een plan van aanpak om de binnen dit project beschikbare coachingsuren efficient en nuttig in te zetten. Op maat gemaakt.

Deze pilot heeft een looptijd van 1 jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door SZW (programma zelfregulering).

Wil je ook werken aan een veilige en gezonde werkomgeving? Maar heb je nog geen RI&E opgesteld? Wij ondersteunen je graag! Start vandaag nog via www.stlwerkt.nl/rie

Vragen of opmerkingen?

Wanneer u vragen heeft of opmerkingen kunt u contact opnemen met Het Sectorinstituut.

Neem contact op