23 november 2015

20151124-7500e-deelnemer-inzetbaarheidscheck.jpgVia een online ‘Inzetbaarheidscheck’ in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat. Ruim 7.500 mensen hebben inmiddels de check gedaan die als doel heeft om de inzetbaarheid van mensen die werken in transport en logistiek te verbeteren. Dat is een mooi succes.

Wendy Salmans – Lamerikx van Snel Logistic Solutions uit Weert is de 7.500e werknemer die de inzetbaarheidscheck heeft gedaan sinds de start van het project in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek. Wendy Salmans:  "Ik was benieuwd hoe ik ervoor stond en daarom heb ik de gratis check gedaan. Er zijn een aantal handige tips uit gekomen waar ik echt wat aan heb". Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek is heel tevreden: “De sector vindt het belangrijk dat mensen ook in de toekomst hun werk goed kunnen blijven doen. Zeker nu de pensioenleeftijd opschuift.”

Positieve resultaten


Via een online ‘Inzetbaarheidscheck’ kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat. Wie dat wil, kan daarna gebruik maken van een coach om te werken aan bijvoorbeeld gezondheid, leefstijl of mentale fitheid. Willem de Vries: “Deze resultaten zijn zeer positief. Zelfs als mensen alleen de vragenlijst hebben ingevuld doet 60% wat met de tips en adviezen uit het rapport dat ze na afloop krijgen. Naarmate mensen meer doen, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met een coach, zijn de resultaten steeds positiever. Hiermee dragen we dus daadwerkelijk bij aan het verbeteren van de inzetbaarheid in de sector.”

Over het sectorplan transport en logistiek


De sectorplannen transport en logistiek zijn opgesteld namens de sociale partners door het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB, in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het eerste sectorplan geeft onder meer een extra stimulans aan een collectieve aanpak van het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers in de sector. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert projecten uit het sectorplan uit.

Bijschrif foto: V.l.n.r. Wendy Salmans – Lamerikx, 7.500e deelnemer en José van Lieshout, projectleider inzetbaarheidscheck.