21 december 2018

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek heeft het subsidie-aanbod voor 2019 bekend gemaakt. Een groeiende economie vraagt om meer personeel en opleidingsmogelijkheden. SOOB zet zich daar ook de komende jaren voor in. Sectorinstituut Transport en Logistiek voert het subsidiebeleid van SOOB uit.

De economie blijft sterk en de zoektocht naar meer personeel zet zich voort. De ingezette weg is succesvol. Zo zijn er in het afgelopen jaar  bijvoorbeeld bijna 3.000 kandidaten opgeleid tot chauffeur goederenvervoer. Kandidaten die al in de sector werken en doorstromen, maar ook kandidaten uit andere sectoren die kiezen voor een toekomst in transport en logistiek.

Subsidie voor breed scala aan opleidingen

Jaarlijks worden zo’n 22.000 werknemers bij 2.500 bedrijven met gebruikmaking van deze SOOB-subsidieregeling opgeleid. Het aanbod richt zich onder andere op chauffeurs, logistiek medewerkers, kraanmachinisten en middenkader. Daarnaast is er een breed aanbod van opleidingen op het gebied van veiligheid, waarmee werkgevers de inzetbaarheid van hun medewerkers verder kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Voor meer info zie www.soobsubsidiepunt.nl en/of de nieuwe brochure over de SOOB-subsidies in 2019. Hierin staat een overzicht van alle opleidingen en voorwaarden.