Naast instroom door BBL-leerlingen, vullen ook zij-instromers de aanhoudende vraag naar nieuwe chauffeurs in. Dat werkgevers hieraan behoefte hebben, blijkt wel uit het feit dat sinds januari 2016 al bijna 1500 talenten uit andere sectoren zijn opgeleid en bemiddeld zijn naar een baan als vrachtwagenchauffeur bij meer dan 400 werkgevers. 


Profiteer nu het nog kan!

Het zij-instroomproject ‘2000 chauffeurs gezocht’ loopt over enkele maanden af. Zoek je nieuwe chauffeurs? Meld dan nu je vacatures aan en profiteer nog van de subsidie.
  • Direct in contact met gemotiveerde kandidaten
  • Geen wervings- en selectiekosten
  • 80% subsidie op de opleidingskosten.


Kom naar de informatie-avonden en vind de chauffeur die je zoekt

Tot en met half juli organiseren wij 10 voorlichtingsavonden en 10 banenmarkten. De kans is groot dat je hier de kandidaten ontmoet die je zoekt. Je kunt daar direct met hen in gesprek. Maar er is meer. Naast nieuwe kandidaten kunnen wij je ook in contact brengen met kandidaten die al door ons geselecteerd en getest zijn op algemene chauffeurskwalificaties. 


Meld vacatures

Heb je vacatures voor zij-instromers? Meld ze bij ons Mobiliteitscentrum. Jouw vacature is dan exclusief zichtbaar voor geselecteerde en geteste kandidaten. Meer informatie 


Selecteer zelf je kandidaten

Grote kans dat er mensen zijn in uw netwerk die al jarenlang de droom hebben om chauffeur te worden. Je geeft hen een kans door hen aan te melden. Wij testen de kandidaten voor je. Zijn de testen positief? Dan kan het arbeidscontract getekend worden en de nieuwe medewerker aan de opleiding beginnen. Meer informatie


Wacht niet te lang

Wil je ook nog dit jaar een zij-instromer in uw bedrijf? Meld je vacatures dan zo snel mogelijk bij ons aan. Wij helpen je graag als het gaat over: 
  • Ontmoeten van kandidaten tijdens informatie-avond en/of banenmarkt
  • Aanmelden zij-instroomvacatures 
  • Aanmelden kandidaten voor zij-instroom
Bel 088-2596106 of mail naar mobiliteit@stlwerkt.nl. Ook voor alle andere vragen over werving en selectie kun je uiteraard bij ons terecht.