11 juni 2019

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, heeft de eerste negen (branche)certificaten uitgereikt aan logistiek medewerkers in het kader van de pilot Branchewaardering. Zij ontvangen hiermee door de branche erkende waardering voor een zorgvuldige, professionele en veilige uitvoering van logistieke werkzaamheden. De feestelijke uitreiking vond plaats bij Van den Broek Logistics in Helmond.
 

Door de branche erkende waardering

Met deze door de branche erkende waardering kunnen werknemers aantonen aan anderen dat zij bepaalde werkprocessen in de logistiek beheersen zoals deze zijn beschreven in het beroepscompetentieprofiel Logistiek Medewerker. Het gaat om de werkprocessen lossen, opslag, orders verzamelen, waarden toevoegende activiteiten (VAS, VAL), verzendklaar maken en laden. Zo ontstaat aan de ene kant een mooie opstap naar ontwikkeling voor de werknemer. En aan de andere kant zetten werkgevers hiermee in op behoud van personeel, kwaliteit van werken, duurzame inzetbaarheid en goed werkgeverschap. 


 

De kracht van samenwerking

De pilot Branchewaardering wordt mogelijk gemaakt door TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mogelijk dankzij financiële bijdrages van SOOB.