12 december 2019

Gerard Ekdom is de meest favoriete radio-dj onder Nederlandse vrachtwagenchauffeurs. Tijdens de Verkiezing van de Meest Populaire Radio-DJ, stemde maar liefst één op de vijf chauffeurs op de geliefde dj van Radio 10. De verkiezing stond op het programma naar aanleiding van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, die vandaag zijn eerste editie beleeft. Op deze dag worden alle vrachtwagenchauffeurs van Nederland in het zonnetje gezet.

Een vrachtwagenchauffeur zit dag in dag uit talloze uren achter het stuur. Zo’n dag in de vrachtwagen wordt nog leuker door naar de radio te luisteren. Naar aanleiding van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur riep Truckstar vrachtwagenchauffeurs op hun stem uit te brengen op hun meeste geliefde radio-dj. Aan deze oproep is door ruim 1.300 vrachtwagenchauffeurs gehoor gegeven. Hieruit rolde de volgende Top 5:
  1. Gerard Ekdom (Radio 10)    19,4 procent 
  2. Hessel Wijkstra (RadioNL)    16,8 procent 
  3. Frank Dane (Radio 538)        11,6 procent 
  4. Rob van Someren (Radio 10)    10,8 procent 
  5. Rob Stenders (NPO Radio 2)     6,9 procent 

Op de hoogste plekken van de ranglijst staan maar liefst twee dj’s van Radio 10. Zo veroverde naast Gerard Ekdom ook Rob van Someren een plaats in de Top 5. Hessel Wijkstra, radio-dj van RadioNL, heeft een mooie ereplaats tussen al deze toppers van de grote radiozenders bemachtigd. Frank Dane van Radio 538 maakt de top 3 compleet. Gerard Ekdom, die als onbetwiste winnaar uit de strijd kwam, heeft speciaal voor de chauffeurs een spotje ingesproken waarmee hij alle vrachtwagenchauffeurs van Nederland bedankt. Niet alleen voor de uitverkiezing, maar vooral voor het belangrijke werk dat chauffeurs dagelijks doen. Zijn boodschap is vandaag te horen op verschillende radiozenders: Sky Radio, Radio 10, Radio 538 en Veronica.


Waardering voor chauffeurs

Op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen werkgeversorganisaties en vakbonden in heel Nederland aandacht voor het beroep van vrachtwagenchauffeur en de grote bijdrage die zij leveren. “Lang niet iedereen staat er bij stil, maar we hebben veel te danken aan vrachtwagenchauffeurs. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de supermarkten gevuld zijn, pakketjes op tijd bezorgd worden en het huisvuil wordt opgehaald. Vrachtwagenchauffeurs zijn een onmisbare schakel in een land waarin distributie centraal staat. Hier krijgen onze chauffeurs echter niet altijd de waardering voor en daar willen we met deze dag verandering in brengen”, aldus Willem de Vries, Directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. 


Over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en Truckstar en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen dit initiatief, waaronder BP, Albert Heijn, Jumbo, TVM, Randstad, Mercedes, Scania, Etos en Gall & Gall.

Kijk hier voor meer informatie.