14 september 2017

De wereld om ons heen verandert, net als de arbeidsmarkt. We moeten steeds langer doorwerken, er wordt meer van ons gevraagd en digitalisering speelt een steeds grotere rol.
 

Meegaan met veranderingen

Hoe ga je daarmee om en zorg je dat je met plezier je werk kunt blijven doen? Dat vraagt om aanpassingsvermogen en kritisch kijken naar jezelf en naar je werk. Als je bereid bent om te veranderen, zul je zien dat er meer mogelijk is dan je denkt.
Maar waar kun je terecht en wat zijn dan die mogelijkheden? We zijn een nieuw project gestart om iedereen die werkt in transport en logistiek hierbij te kunnen helpen. Bijvoorbeeld door je inzicht te geven in een logische volgende stap vanuit je huidige- naar een andere baan, en wat daarvoor nodig is. Dat kan door een opleiding te volgen, een korte stage te lopen of in gesprek te gaan met je werkgever. Zo kunnen wij je helpen om jouw talenten en ambities te ontwikkelen of om te voorkomen dat je je werk op oudere leeftijd niet meer kunt doen.


Help je mee?

Dit project start met een onderzoek naar veranderingen op het gebied van werk onder medewerkers in transport en logistiek. Welke wensen hebben zij als het gaat over veranderingen in het werk, wat helpt daarbij en wat houdt hen misschien tegen. We zijn op zoek naar mensen die hierover geïnterviewd willen worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Panteia.

Ben je chauffeur, logistiek medewerker, logistiek leidinggevende of planner? 
Werk je bij een bedrijf dat aangesloten is bij SOOB? En ben je op werkdagen 1 uur beschikbaar (tegen een vergoeding) voor een interview? Stuur dan een mailtje naar Angela van Dam via avdam@stlwerkt.nl. Vermeld in je mail je telefoonnummer, functie en wanneer je bereikbaar bent. Je kunt Angela ook bellen via 088-2596148. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen een vergoeding.

Ben je werkgever? Dan kun je ook medewerkers die willen meewerken aan dit onderzoek bij ons aanmelden. Dat kan via bovenstaand mailadres of telefoonnummer.

Wil je niet meedoen aan het onderzoek, maar herken je je wel in het bovenstaande? Houd dan onze website in de gaten. De komen maanden zullen we steeds nieuwe informatie publiceren waar jij je voordeel mee kunt doen.