Medewerkers in transport en logistiek willen vooruit en zich ontwikkelen. Dat blijkt uit het grote aantal aanvragen dat wij de afgelopen maanden hebben gekregen voor het persoonlijk opleidingsbudget van Pitstop. Het aantal aanmeldingen is inmiddels de 1000 gepasseerd!

Met een bedrag van 1.000 euro kan iedereen die werkt in de sector én afdraagt aan SOOB een opleiding volgen. Vak gerelateerd of voor persoonlijke ontwikkeling, het kan allemaal. Als het maar bijdraagt aan de inzetbaarheid. 


Een diploma halen om door te groeien

Werknemers met een praktische achtergrond bijvoorbeeld, hebben vaak jarenlange werkervaring, maar niet altijd een diploma. Het persoonlijke opleidingsbudget stelt hen in staat om een opleiding te volgen en een diploma te halen, zodat ze mee kunnen veranderen en in staat zijn hun werk te blijven doen of door te groeien naar een andere functie. 


Pitstop helpt

Willem de Vries, directeur STL: ‘We zijn er trots op dat zoveel medewerkers uit de sector Pitstop weten te vinden voor het aanvragen van hun persoonlijke opleidingsbudget. Mensen hebben soms een beetje hulp nodig bij het zoeken naar een opleiding die bij ze past. Onze loopbaanbegeleiders geven die hulp. Bij de werkgever is niet altijd de kennis of tijd aanwezig om medewerkers hierbij te begeleiden. De loopbaanbegeleiders van Pitstop nemen echt de tijd om samen met de mensen op zoek te gaan naar de beste oplossing. We merken dat er veel behoefte is om nieuwe werk gerelateerde dingen te leren en dat de diversiteit groot is. Van een Excel training of een taal leren tot een HBO opleiding in de avonduren. We komen alles tegen én uit alle lagen van de organisatie.’

Ben je werkgever? Informeer je medewerkers over het opleidingsbudget en stimuleer ze om nieuwe dingen te leren. Je zult zien dat het winst is voor jullie beiden.