30 maart 2016

20160330-Paro_klein-(1).jpg

Een belangrijk doel van het MobiliteitsCentrum is om chauffeurs, kraanmachinisten, planners en logistiek leidinggevenden, die werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

Foto: (vlnr) Jan Koetsier, bedrijfsleider PARO, Leonie Derksen, KAM/binnendienst PARO, Freek Lensen, chauffeur PARO, Kitty Pieterse, Adviseur Mobiliteitscentrum Sectorinstitituut.

Een snelle 'klik'

Freek Lensen is de gelukkige die door zijn nieuwe baan bij PARO als 3.000ste chauffeur via het MobiliteitsCentrum een andere baan heeft gevonden in het transport. Freek Lensen: “Toen mijn vorige werkgever failliet ging, heb ik mij bij het MobiliteitsCentrum ingeschreven en werd ik heel snel aan een nieuwe mogelijke werkgever voorgesteld. Bij PARO was er meteen een klik vanwege mijn ervaring in het afvalstoffentransport en transport van bouw- en sloopafval. Het is super dat ik zo snel bij een toonaangevend bedrijf aan de slag kan.’

Prettig contact met direct resultaat

PARO is een dienstverlener op het gebied van afvallogistiek, afvalverwerking en productie van grondstoffen en secundaire bouwstoffen. HR-adviseur Leonie Derksen is enthousiast over de bemiddeling voor vacatures. "Vanwege de groei van onze bedrijfsactiviteiten en uitbreiding van ons wagenpark in de afvallogistiek, dacht ik meteen aan de dienstverlening van het MobiliteitsCentrum. Op dit moment staan er meerdere vacatures uit bij het MobiliteitsCentrum. Het regelmatige contact is erg prettig en we zijn erg blij met Freek Lensen. Hij is de eerste chauffeur die we in 2016 hebben aangenomen!".

Vacatures, kandidaten en online advies

Via mobiliteitscentrum.stlwerkt.nl kunnen chauffeurs, planners en logistiek leidinggevenden zich online inschrijven in de kandidatenbank. Op de website staan naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief. En werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures, het zoeken van beschikbare chauffeurs in de online-kandidatenbank en advies op het gebied van werving en selectie.

Over het MobiliteitsCentrum


Het MobiliteitsCentrum bemiddelt werkgevers en werknemers in de sector transport en logistiek. Het MobiliteitsCentrum is onderdeel van het Sectorinstituut Transport en Logistiek en is opgericht door FNV Transport en Logistiek, CNV Vakmensen, TLN en VVT.