11 juli 2017

Het Mobiliteitscentrum transport van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijft een goedlopende banenmotor. Zo ook voor Michael Kenter. Hij reed internationaal, maar werkt nu als distributiechauffeur bij Jan Keezer in Oostzaan. Hij is de vijfduizendste uitschrijven chauffeur die via het Mobiliteitscentrum een nieuwe baan vond. Truckstar schreef hier een leuk artikel over dat je hier kunt lezen!


Foto: Pedro Smit, directeur-eigenaar Jan Keezer, Michael Kenter, chauffeur bij Jan Keezer, Kitty Pieterse, Adviseur Mobiliteitscentrum Sectorinstituut.​

Vacatures, kandidaten en online advies
Via onze site kunnen chauffeurs, kraanmachinisten, planners en logistiek leidinggevenden zich online inschrijven bij het mobiliteitscentrum. Op de website staan naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief. En werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures, het zoeken van beschikbare chauffeurs in de online kandidatenbank en advies op het gebied van werving en selectie.

Over het Mobiliteitscentrum
Manager Peter Smit: ,,Ons doel is werkzoekenden en werkgevers op een makkelijke manier bij elkaar te brengen . Via onze vacaturebank kan iedereen direct op een functie solliciteren. Soms vinden mensen dat lastig. Wij bieden ze dan hulp, bijvoorbeeld bij het maken van hun cv of het voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Per jaar helpen we zo meer dan 2.000 mensen die een andere baan zoeken of loopbaan- of sollicitatieadvies willen. Gemiddeld hebben we nu zo’n 600 vacatures openstaan en verwerken we meer dan 2.200 vacatures per jaar. Als we in een gebied geen geschikte vacatures hebben helpen we mensen via ons netwerk. Het Mobiliteitscentrum is onderdeel van het Sectorinstituut Transport en Logistiek en is opgericht door FNV Transport en Logistiek, CNV Vakmensen, TLN en VVT.