20 maart 2018

Vanaf woensdag 21 maart worden er op verschillende grotere truckstops interviews met vrachtwagenchauffeurs afgenomen voor een onderzoek naar slaapcabines en klimaat. 


De interviews

De interviews gaan over de mogelijke problemen die chauffeurs ervaren van aangepaste (verkleinde) slaapcabines en hoge temperaturen in de cabine. Bijvoorbeeld op de nachtrust. De slaapcabine wordt ook opgemeten. 

Op verzoek van FNV, CNV en het Sectorinstituut Transport en Logistiek nemen Pim van Dorst en Bas van Leeuwen van het onderzoeksbureau vhp human performance de interviews af. 


Deelnemen is niet meer mogelijk

De interviews zullen plaats vinden vanaf woensdag 21 maart op verschillende truckstops, waaronder Zevenbergschenhoek (De Gouden Leeuw) en de Tweede Steeg in Amersfoort. Inmiddels (28 maart) zijn er voldoende interviews gehouden. Deelnemen is niet meer mogelijk.


Vervolg 

Met de resultaten kunnen verantwoordelijke functionarissen voor het wagenpark betere keuzes maken in aanschaf van toekomstige vrachtwagens. Daarnaast kunnen de vakbonden met de resultaten van dit onderzoek besluiten of nieuw beleid noodzakelijk is.


Meer informatie?

Wil je meer weten over dit onderzoek dan kun je contact opnemen met Evelien Sombekke, onderzoeker bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek: info@stlwerkt.nl of 088-2596111.