1 oktober 2019

Maar liefst 19 dames volgen in de regio Drenthe een BBL-opleiding (20%). Dat is een opmerkelijk verschil met het landelijke gemiddelde (7%). De leerlingen werken bij verschillende bedrijven waaronder D.G.O. Express, GLS Netherlands, Claassen Logistics Meppel, Distrivers, MCS Wegtransport, Hanos, Office Service Nederland en Huisman Transport. Voor 3 enthousiaste eerstejaars leerlingen in deze regio zoeken we nog een leerwerkplek. Misschien bij jouw bedrijf?!
 

Vrouwen bieden kansen

Mascha Menzo is adviseur werk voor STL: “De meeste meisjes die zich aanmelden voor de opleiding zijn vaak in hun vrije tijd mee geweest met vrienden als bijrijder en helpen dan onderweg. Ze zien dan dat ze dit zelf ook willen en zouden kunnen.” Ze vervolgt: “Ook de logistiek is een sector waar vrouwen nodig zijn. Ze zijn accuraat en organisatorisch sterk. Hebben soms net een andere kijk op situaties. Vaak merk ik een positieve sfeer verandering bij bedrijven en in de klas waar zowel vrouwen als mannen aan het werk en leren zijn.”
 

Bewuste keuze

Distrivers uit Hoogeveen heeft jaarlijks meerdere vrouwelijke BBL-leerlingen van STL aan het werk. Praktijkbegeleider Ronald Kley: “Meiden kunnen vaak nauwkeuriger werken dan jongens. Ook zijn meiden in hun volwassenheid verder en worden zij minder snel afgeleid. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent voor de opleiding transport en logistiek. Het gaat er meer om hoe je je werk uitvoert. Als een meisje kiest voor de opleiding transport en logistiek dan kiest zij daar heel bewust voor.” Gjalt Waninge praktijkbegeleider bij D.G.O. Express, vult aan: “Het grote voordeel van vrouwen in de transport is dat ze nauwkeuriger werken, dit komt de kwaliteit en veiligheid van het werk zeker ten goede”.
 

Oproep: 3 leerwerkplekken gezocht in regio Meppel/Hoogeveen

Mascha: “Het kost meiden vaak wat meer tijd om een werkplek te vinden. Vaak lopen bedrijven er tegenaan dat het werk fysiek te zwaar is of het onbekende waardoor ze sneller voor een jongen kiezen. Het is daarom goed om te zien dat er momenteel 19 meiden in mijn regio de BBL- opleiding volgen via Alfa-college KARgo! in Hoogeveen, meestal de chauffeursopleiding. Ik doe graag nog een oproep want voor drie 1ste jaars leerlingen is het nog niet gelukt om een geschikte werkplek te vinden. Zij wonen in de omgeving Meppel en Hoogeveen. Dus graag kom ik in contact met bedrijven die hen nog een werkplek kunnen aanbieden!! Dat kan via info@stlwerkt.nl”.