19 januari 2015


Met een scholingsvoucher kunnen laaggeschoolde medewerkers met subsidie opleidingen volgen waarmee ze vaardigheden kunnen aanleren of verbeteren. En dat is winst, want goed geschoolde werknemers zijn gemotiveerder, productiever en breder inzetbaar. Per werknemer is er  € 1.500,- beschikbaar. Dit bedrag kan gebruikt worden voor opleidingen, bijvoorbeeld op het gebied van Nederlandse taal, budgettering of veiligheid op de werkplek. De scholingsvouchers worden mogelijk gemaakt door het sectorplan transport & logistiek.

 

Meer informatie voor werkgevers

Voor wie zijn de scholingvouchers bestemd?

Scholingsvouchers zijn bestemd voor medewerkers zonder diploma of startkwalificatie op MBO niveau (of gelijkwaardig). Voor het aanvragen van de scholingsvouchers dient een bedrijf aangesloten te zijn bij SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor transport en logistiek. Je draagt SOOB af voor de werknemers waarvoor je een scholingsvoucher aanvraagt.

Deze regeling is per 1 september 2016 afgesloten. Er kunnen geen scholingsvouchers meer aangevraagd worden.

Meer informatie voor werknemers

Wat is een scholingsvoucher?

De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding. De waarde van de scholingsvouchers is € 1.500,-. Het volgen van opleidingen helpt u om vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren. Bijvoorbeeld een basiscursus internetgebruik. Hierdoor leer je beter met de computer omgaan. Of een training Veiligheid op de werkplek. Zo word je je bewust van onveilige situaties en leer je hoe je hier mee om kunt gaan.

LET OP: De regeling is per 1 september 2016 afgesloten. Je kunt geen scholingsvouchers meer aanvragen.