7 juni 2016

De sector transport en logistiek wil het belang van veilig en gezond werken extra onder de aandacht brengen. Hiervoor is namelijk een instrument beschikbaar: de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E). 

Bedrijven krijgen zicht op arbeidsrisico’s voor hun medewerkers door een RI&E op te stellen. Hierdoor kunnen gericht maatregelen worden genomen om zo de risico’s voor zowel medewerkers als bedrijf terug te dringen.
 
Transport en logistiek sluit aan bij landelijk initiatief
Van 13 – 17 juni vond de week van de RI&E vindt plaats. Dit is een initiatief van het Steunpunt RI&E dat bestaat uit werknemers- en werkgeversorganisaties in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De sector transport en logistiek ondersteunt dit initiatief.
 
Introductie workshop en dynamische RI&E
Elke werkgever met werknemers moet een RI&E hebben. Bij meer dan 25 medewerkers moet deze wettelijk getoetst worden. Om kleinere bedrijven in de sector op weg te helpen met een RI&E start in september een workshop. Werken aan een veilige en gezonde werkomgeving is een continue proces. Daarom biedt het Sectorinstituut met de dynamische RI&E een methode om ervoor te zorgen dat veiligheid en gezondheid bovenaan de agenda staan en daar blijven staan.
Meer weten over de RI&E