15 januari 2015Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is samen met FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen een regiospreekuur gestart op het kantoor van de FNV in Rotterdam. Met dit proefproject sluiten de organisaties aan bij de wens om werknemers laagdrempelig en persoonlijk informatie en advies aan te bieden. Bij succes zullen de regiospreekuren landelijk worden aangeboden.
 
Het Sectorinstituut Transport en Logistiek, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen vinden het belangrijk om laagdrempelig advies en informatie te geven over de ondersteuning die het Sectorinstituut individueel en collectief kan bieden aan werknemers. Bijvoorbeeld op het gebied van werk(gelegenheid), scholing, opleidingen, veilig en gezond werken en functiewaardering. Concreet kunnen dat vragen zijn over code 95, de dienstverlening vanuit het MobiliteitsCentrum transport, over een veilige en gezonde werkomgeving of vele andere praktische vragen over werken in de sector transport en logistiek.
 
Het spreekuur in Rotterdam is een proefproject. Na evaluatie en bij gebleken succes willen de organisaties de spreekuren uitbreiden naar andere regio's en kantoren van de beide vakbonden.
 
Het gratis regiospreekuur is te bezoeken op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 14.00 uur op het FNV-kantoor Pegasusweg 200 in Rotterdam. Werknemers kunnen bellen voor een afspraak met Lutze van der Ploeg via 06 - 81085283 of mailen naar regiospreekuur@stlwerkt.nl.