4 maart 2016

Door mee te doen aan de Prijs voor het Veiligste Magazijn zetten ondernemingen concrete extra stappen naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. Vorig jaar wonnen Ceva in Oud-Gastel en AkzoNobel in Groot Ammers.
 

Veilig


Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Van de groothandelaar in verf tot het Europese distributiecentrum van een lampenfabrikant. Een efficiënte logistiek begint en eindigt daar. Alleen door het continue op peil houden van hun vaardigheden werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers volgens de organisaties veilig en efficiënt in het magazijn. Daarom namen BMWT, EVO, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport en Logistiek en Tempo Team het initiatief voor de Prijs van het Veiligste Magazijn.

Veiligheid is een trend, steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het feit dat veiligheid en gezondheid zorgen voor tevreden werknemers , meer efficiency en hogere productiviteit.
De prijs is een bevestiging en waardering voor het bedrijf dat deze onderwerpen combineert, waarbij er een evenwichtige aanpak is  in mens, proces, en techniek.
 

Beoordeling


Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. Deze waardering wordt door de jury bepaald op basis van de score op negen criteria waaronder verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. Er zijn ook dit jaar twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met minder dan  25 magazijnmedewerkers. De voorzitter van de jury is ook dit jaar professor René de Koster van de Erasmus Universiteit.

De uitslag wordt tijdens de Dag van het Magazijn op 9 november bekend gemaakt.

De Dag van het Magazijn en de Prijs van het Veiligste Magazijn zijn een initiatief van: BMWT, EVO, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport en Logistiek en Tempo Team.

De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2016.

Om in te schrijven en voor meer informatie, ga je naar www.hetveiligstemagazijn.nl