Soms is deze al wat ouder en niet meer actueel. Vaak zijn er in de jaren zaken gewijzigd op bedrijfsniveau, maar ook vanuit de wetgeving verandert er veel. Haal daarom je RI&E eens tevoorschijn en check de datum. Voor het gemak kan je aanhouden dat een RI&E van 5 jaar oud  is. Voor VCA bedrijven geldt hier 3 jaar. Tijd dus voor een update. Wij helpen je hier graag bij. Vraag hier meteen een nieuwe RI&E aan. Wij zetten deze voor je klaar en begeleiden je bij het invullen. 
 

Leuk een RI&E?! 

Sommigen vinden de RI&E alleen maar een verplichting en onzin: ‘we moeten al zoveel’. Anderen zien wel in dat het goed is om aan de hand van de RI&E het bedrijf door te lopen en te kijken of alles in orde is. In de waan van de dag ben je allemaal druk bezig en lijkt het allemaal prima te gaan, maar is dat ook wel zo? Het maken van een inventarisatie helpt om inzicht te krijgen en zaken op te sporen die misschien niet veilig en gezond gaan. Kortom jouw bedrijf wordt er beter van. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Het is gewoon een kwestie van goed ondernemerschap.  
 

Wat kost  zo’n RI&E?

Kijk dat is nou leuk: helemaal niets! Het Sectorinstituut beheert de Branche RI&E en deze wordt betaald door SOOB. En daardoor zijn er voor bij SOOB aangesloten bedrijven geen kosten. Ook onze begeleiding is helemaal kosteloos.


Even alles op een rijtje: 

  • Kijk of de RI&E nog actueel is (max. 5 jaar).
  • Vraag hier een nieuwe RI&E aan. 
  • Wij zetten de RI&E klaar en bellen jou.
  • Dan start je met het invullen.
  • Bij vragen of opmerkingen neem je contact met ons op.
  • Na het invullen heb je een plan van aanpak waarmee je verder aan de slag kan. 
  • Jouw bedrijf is weer toekomstbestendig. 


Helemaal nog geen RI&E?

Natuurlijk kan je ook denken, wat is dat een RI&E? Neem hier eens een kijkje en lees wat een RI&E is. Elk bedrijf met werknemers moet volgens de Arbowet een RI&E hebben opgesteld. Dit zorgt ervoor dat jouw werknemers veilig en gezond kunnen werken. Dus heeft jouw bedrijf nog helemaal geen RI&E? Vraag hem hier aan en we nemen contact met je op. Honderden bedrijven in de sector gingen je al voor! 

Wij spreken je graag!
Team preventie