Certificering

Veelgestelde vragen
Certificering
 • Hoe wordt SOOB-subsidie verstrekt?
  Bedrijven kunnen alleen subsidies krijgen, als zij opleidingen en trainingen afnemen bij een gecertificeerde opleider. Deze subsidie is beschikbaar voor de scholing van werkenden. Hierbij gaat het om branchekwalificerende scholing (opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen) en themagerelateerde scholing (één praktijkdag per jaar voor elke chauffeur). 

  Voor een aantal opleidingen geldt een subsidieplafond. Een overzicht van alle opleidingen waarvoor subsidie beschikbaar is vind je op SOOB Subsidiepunt. Bedrijven kunnen hier subsidie aanvragen en zijn eindverantwoordelijk voor de volledigheid van deze dossiers.

  Ben je opleider? Dan kun je je klanten ondersteunen met het aanleveren van informatie voor het subsidiedossier. De subsidie wordt verstrekt aan de bedrijven, achteraf en op basis van complete en goedgekeurde dossiers. 
   
 • Waar kan ik mijn dossiernummer vinden?

  Het dossiernummer en het certificaatnummer zijn hetzelfde. Het dossiernummer staat op het certificaat dat je ontvangt bij de voorlopige en definitieve certificering. Het dossiernummer bestaat uit vijf cijfers (00-000) en is nodig om opleiding(en) te kunnen toevoegen aan je assortiment op SOOB Subsidiepunt.
   

 • Hoe kan ik opleidingen uit SOOB Subsidiepunt verwijderen?
  Wil je opleiding(en) verwijderen uit SOOB Subsidiepunt? Stuur dan een mail naar certificering@stlwerkt.nl met daarin de bedrijfsnaam, het dossiernummer en de opleidingen die verwijderen moeten worden.
   
 • Waar vind ik goedgekeurde exameninstellingen?
  Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen afgenomen wordt door een goedgekeurde exameninstelling. De gegevens van deze goedgekeurde exameninstellingen vind je op SOOB Subsidiepunt.

   
 • Er staat een specifieke opleiding niet vermeld op de lijst met SOOB gesubsidieerde opleidingen
  Mocht er een opleiding(en) niet vermeld staan op de lijst van SOOB gesubsidieerde opleidingen, dan zit er geen SOOB Subsidie op die specifieke opleiding(en).

  Ben je van mening dat die specifieke opleiding(en) wel op de lijst van SOOB gesubsidieerde opleidingen dient te komen, dan kun je dit schriftelijk kenbaar maken, via het onderstaande adres:

  Sectorinstituut Transport en Logistiek
  T.a.v. afdeling Certificering
  Kampenringweg 43
  2803 PE   Gouda

  Je ontvangt na ontvangst van je brief een bevestiging van ontvangst. Het bestuur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek zal jouw toelichting voor de specifieke opleiding(en) beoordelen en je hierover informeren.

   
 • Wat zijn de communicatierichtlijnen?

  Het Sectorinstituut heeft richtlijnen opgesteld voor de communicatie en promotie van SOOB gecertificeerde opleiders. Alle SOOB gecertificeerde opleiders (opleiders met de status voorlopige of definitieve opleider) moeten zich houden aan deze richtlijnen.
   

  Communicatierichtlijnen
 • Mijn aanvraag voor certificering is afgewezen
  Is je aanvraag voor de voorlopige of definitieve certificering afgewezen? Dan geldt er een wachttijd van tenminste 12 maanden voordat je een nieuwe aanvraag voor voorlopige certificering kunt indienen. Voor de voorlopige certificering voldoe je aan de eisen uit het “Certificatieschema Certificering Opleiders Transport en Logistiek”.

  Als je het niet eens bent met het besluit van het Sectorinstituut Transport en Logistiek dan kun je, binnen 4 weken na de afwijzing, bezwaar maken. Als je bezwaar wilt maken dan volg je de bezwaar- en beroepsprocedure. Deze kun je hier downloaden.
   
 • Kan ik opnieuw certificering aanvragen nadat ik ben afgewezen?

  Is je aanvraag voor de voorlopige of definitieve certificering afgewezen? Dan geldt er een wachttijd van tenminste 12 maanden voordat je een nieuwe aanvraag voor de voorlopige certificering kunt indienen.
  Voor de voorlopige certificering voldoe je aan de eisen uit het “Certificatieschema Certificering Opleiders Transport en Logistiek”.

  Certificatieschema Certificering opleiders Transport en Logistiek
 • Hoe kan ik bezwaar maken?

  Als je het niet eens bent met het besluit van het Sectorinstituut Transport en Logistiek dan kun je, binnen 4 weken na de afwijzing, bezwaar maken. Als je bezwaar wilt maken dan dien je je te houden aan de bezwaar- en beroepsprocedure. Deze kun je hier downloaden.
   

  Bezwaar- en beroepsprocedure

Bel ons

Heb je een vraag of wil je meer weten over Het Sectorinstituut? Bel dan 088-2596111 en uw vragen worden beantwoord!

of

Stuur een bericht

Stuur direct een bericht via het contactformulier.

Stuur een berichtje

Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Versturen

Contact informatie

Bellen kan tijdens kantooruren
Bezoekadres
Kampenringweg 43
2803 PE Gouda