Informatie Coronavirus

Informatie Coronavirus

De uitbraak van het Coronavirus in Nederland heeft voor veel ondernemers en werknemers gevolgen.

Veelgestelde vragen

2020-03-23-communication-green-lanes_en_12020-03-23-communication-green-lanes_en2020_03_20_15_44_00_Window.png


Gezamenlijk willen organisaties in de sector zorgen voor zoveel mogelijk behoud van werk en inkomen en de arbeidsomstandigheden op peil houden
met het inrichten van een aantal voorzieningen en activiteiten.
 

Protocol 'Veilig en gezond doorwerken' biedt duidelijkheid 

De sector transport en logistiek heeft een Coronaprotocol Transport en Logistiek opgesteld in overleg met de rijksoverheid. Het protocol biedt duidelijkheid aan werkgevers, opdrachtgevers, zzp-ers en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten) over hoe er in het wegtransport en logistiek veilig en gezond doorgewerkt kan worden ten tijde van de Coronacrisis en de anderhalve-meter-economie.

Praktische adviezen

Geïnspireerd op het Protocol biedt STL aanvullende suggesties voor werkgever, werknemers en opdrachtgevers om het veilig werken in de sector te bevorderen.

In de praktische adviezen wordt op pagina 9 verwezen naar bijlagen die hier beschikbaar zijn: Samenvatting grensmaatregelen internationale chauffeurs, Internationale-Transportbescheinigung, Communication-green-lanes, en de Bepalingen Europese Commissie voor overschrijding landsgrenzen (NL vertaling)

Poster

Ook heeft de rijksoverheid een poster gemaakt die bedrijven in hun pand kunnen ophangen. Een handig overzicht van 10 maatregelen om samen te werken aan een virusvrije werkvloer.

Collegiale inlening 

Het mobiliteitscentrum kan (kosteloos) helpen met het - tijdelijk - bij elkaar brengen van vraag en aanbod van werknemers en mogelijk materieel. Wil jij helpen? Klik op meer info hieronder.

Meldpunt Corona

Loop je tijdens het laden en lossen van goederen aan tegen ergernis over de manier waarop je je werk moet doen? Of heb je een goed idee? Laat het ons weten! Wij willen goede ideeën, maar ook klachten of misstanden in het werk in kaart brengen om hiermee aan de slag te gaan. Je kan deze melding geheel anoniem doen, zonder contactgegevens achter te laten. Wanneer je wel graag met ons in contact komt, vermeld dan je telefoonnummer en/of emailadres. Wij bellen of mailen je dan op korte termijn. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld, ook wanneer je een bedrijfsnaam noemt. Je kunt ook terecht bij het FNV Coronameldpunt of bij CNV.

Ik wil een melding doen


Flyer sector transport en logistiek

Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland. Via deze flyer roepen de organisaties op om vrachtwagenchauffeurs respectvol te behandelen.

Flyer downloaden


Billboardcampagne

Wij waarderen meer dan ooit uw inzet. In de week van van 30 maart – 5 april 2020 laten we dat door heel Nederland zien langs de snelwegen, op maar liefst 43 reclamemasten met een landelijke billboard campagne. Wilt u de poster ook ophangen in uw bedrijf? Klik op de button voor een download.


Nieuwsbrief

De uitbraak van het coronavirus is een uitzonderlijke gebeurtenis. Via een tijdelijke wekelijkse nieuwsbrief informeren wij je graag over arbeidsmarktontwikkelingen in transport en logistiek. Een overzicht van de nieuwsbrieven die tot nu toe zijn verzonden vind je hier.

Aanmelden


Zendtijd Ster voor de sector

De Ster biedt op dit moment gratis zendtijd aan brancheorganisaties. Onze sector is daar ook voor in aanmerking gekomen en is blij met dit mooie gebaar. Vanaf 15 april tot eind april kun je de commercials zien op de kanalen en platformen van de NPO, waaronder NPO 1, 2 en/of 3, de radiozenders NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en/of 5 en/of op het online netwerk.

Coronamaatregelen

Hoe zit het met jouw gezondheid? Bekijk hier een klikbare infographic, bron: RIVM en Rijksoverheid.

Informatie voor werkgevers en werknemers

Voor vragen over wat je als ondernemer zelf kunt doen, verwijzen wij naar de informatie op de website van TLN en evofenedex.
Handige informatie vind je ook op de website van VNO-NCW en het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.
Voor informatie over rechten en plichten van werknemers zie de informatie van de vakbonden FNV en CNV.  

Europa

Voor vragen over transportmaatregelen van lidstaten in Europa zie de informatie van Europese Commissie.

BBL houdt in dat je 1 dag in de week naar een mbo gaat en 4 dagen werkt bij een leerbedrijf. Weet je zeker dat dit is wat je zoekt? Zo ja, ga dan zeker door.
Zo niet, bekijk dan onze vacatures. Misschien vind je jouw toekomstige baan hier.

Stuur een bericht

Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Niet of onjuist ingevuld
Versturen

Contact informatie

Bellen kan tijdens kantooruren
Bezoekadres
Kampenringweg 43
2803 PE Gouda