Gecertificeerd Opleider Transport en Logistiek

Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Zo blijven zij goed inzetbaar. SOOB, het opleidingsfonds voor de sector, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen bij huidige en toekomstige werknemers in de sector. Als opleider kun je je laten certificeren.

Bedrijven hebben recht op subsidie als er opleidingen en trainingen gevolgd worden bij een “Voorlopig Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek” of “Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek”. Daar is een speciale certificeringsregeling voor ontwikkeld. Met deze regeling wil het Sectorinstituut ervoor zorgen dat de kwaliteit van het opleidingsaanbod goed blijft en dat alles overzichtelijk blijft. Het Sectorinstituut voert de certificeringsregeling uit in opdracht van SOOB.

Een volledig overzicht van alle SOOB gecertificeerde opleiders vind je op SOOB Subsidiepunt.

De certificeringsregeling bestaat uit twee onderdelen:
·    De voorlopige certificering, deze is 9 maanden geldig.
·    De definitieve certificering, deze is 3 jaar geldig.

Vanaf januari 2022 worden de voorlopige en definitieve certificering samengevoegd. Nieuwe aanvragen worden direct gecertificeerd voor "Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek". Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Voordelen van de certificeringsregeling

De certificeringsregeling garandeert de kwaliteit van het opleidingsaanbod. Daarnaast biedt het zowel de opleider als bedrijven voordelen:

  • De certificering is voor bedrijven een garantie voor de kwaliteit van de opleider.
  • Als opleider ben je meteen te vinden via SOOB Subsidiepunt.
  • Via SOOB Subsidiepunt kunnen jouw relaties (bedrijven) snel en gemakkelijk SOOB-subsidie aanvragen.

SOOB Subsidiepunt

Via SOOB Subsidiepunt kunnen bedrijven subsidie aanvragen voor opleidingen bij opleiders met een status “Voorlopig Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek” of “Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek”. Als SOOB gecertificeerde opleider kun je, namens jouw klanten, SOOB-subsidie aanvragen en hen ondersteunen bij het invullen van het subsidiedossier. Op alle subsidies zijn de SOOB Subsidiereglementen van toepassing.