Sectorinstituut Transport en Logistiek biedt de opleiding aan om de praktijkopleider te stimuleren en ondersteunen in de werkzaamheden. Zo kan hij of zij leerlingen nog beter begeleiden, motiveren en coachen. Wij willen met de opleiding de kennis en vaardigheden van de praktijkopleiders vergroten. Zo helpen wij om de kwaliteit van erkende leerbedrijven hoog te houden.

Wat ga ik leren?

Tijdens de opleiding leer je hoe je beroepsgericht opleidt, begeleidt en beoordeelt. Dit leer je specifiek voor leerlingen in de beroepspraktijkvorming (BPV).

Er wordt veel tijd besteed aan de houding en het gedrag van jou als praktijkopleider. Je moet de leerling-werknemers niet alleen iets kunnen leren. Je moet ze ook motiveren en ze leren samenwerken.

De opleiding is opgebouwd met oog op het BPV-protocol. De opleiding bestaat dus uit de 4 modules: informeren, opleiden, organiseren en beoordelen.

Wat kost de opleiding?

Er geldt een subsidie van 75% op de opleiding voor SOOB-bedrijven en voor bedrijven waar een BBL-leerling van het Sectorinstituut werkzaam is.
Na aftrek van de subsidie ontvangt u een factuur voor de overige kosten per deelnemer. Zie meer informatie:  

Meer informatie

De SOOB-subsidie krijg je vooraf uitgekeerd. Op de startdag van de opleiding ontvang je een factuur met het totaalbedrag, minus de SOOB-subsidie.

Praktische informatie

Duur:
De opleiding duurt 2 dagen. Je moet aanwezig zijn van 08.30 uur tot 16.30 uur.
De opleiding wordt minimaal  twee keer per jaar gegeven.

Examen:
Er is geen examen. Je krijgt een getuigschrift van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Interesse in de opleiding?

Meld je nu aan

Vragen?

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met je adviseur van het Sectorinstituut.