Wat is BBL

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je werken combineert met leren. Je gaat 4 dagen per week aan de slag in de transport en logistiek. 1 dag per week volg je lessen op een ROC of vakschool.

Wanneer is BBL iets voor mij?

Als je een mbo-diploma wilt halen én meteen geld wilt verdienen. Het sluit perfect aan op een afgeronde vmbo-opleiding. Ook als je gestopt bent met een andere mbo-opleiding en voldoet aan onze toelatingseisen, kun je beginnen aan een BBL-opleiding. Het is wel belangrijk dat je houdt van hard werken.

Wat heb ik nodig om een BBL-opleiding te volgen?

Je moet zijn toegelaten op een ROC of andere vakschool en een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Als je bij ons bent aangenomen, dan helpen wij je bij het vinden van een leerbedrijf. Op stagemarkt.nl kun je op zoek naar een leerbedrijf bij jou in de buurt.

Welke opleidingen kan ik volgen?

Je kunt via ons traject tien verschillende BBL-leerwerktrajecten volgen. Er zijn opleidingen op mbo-niveau 1, 2, 3 en 4. Kijk nu of er een opleiding is die bij jou past.

Wat voor begeleiding krijg ik?

Bij je leerbedrijf krijg je begeleiding van een praktijkopleider. Hij helpt je kennismaken met het vak en alles wat daar bij komt kijken. Wij zorgen dat je een adviseur krijgt aan wie je al je vragen kunt stellen. Je kunt tijdens het hele BBL-traject bij hem of haar terecht voor gesprekken en advies.

Hoe zit het met salaris?

Natuurlijk krijg je ook geld voor de vier dagen die je gaat werken. Wil je weten hoeveel dat is? Kijk dan eens naar het salarisoverzicht.
 

Meer weten over BBL?

Klik op één van de onderwerpen hieronder als je er meer info over wil lezen.

BBL vs. BOL-opleiding: wat is het verschil?

Welkom in de wereld van transport​

Welkom in de wereld van logistiek​

Bezoek een open dag en bereid je voor

Vrachtwagenchauffeur worden
 

Wil je een BBL-opleiding gaan doen?

Meld je nu aan