Ook voor ouders interessant

Is jouw zoon of dochter op zoek naar een vervolgopleiding na het vmbo? Bezoek een open dag en maak kennis met het Sectorinstituut. Wij snappen namelijk dat je de toekomst van je kind serieus neemt en je daarom graag verdiept in zijn of haar loopbaanmogelijkheden. Werken in de sector transport en logistiek is een aantrekkelijke optie, omdat de sector blijft groeien. De sector heeft nu en in de toekomst steeds meer mensen nodig.

Leren en werken voor echte doeners

Ben jij niet het type om de hele week in de schoolbanken te zitten maar wil je wel een diploma? Wij bieden een speciaal leerwerktraject aan (BBL-traject) voor doorpakkers. Een BBL-traject bij het Sectorinstituut bestaat uit 4 dagen werken en 1 dag school. BBL-opleidingen zijn er van het niveau van ‘assistent’ (niveau 1) tot het niveau van ‘specialist’ (niveau 4). We bieden 11 verschillende opleidingen die je als BBL-traject kunt volgen.

Ouders en scholieren: bereid je voor op een open dag

Hier zie je een lijstje met open dagen. Selecteer een open dag bij jou in de buurt en bereid je voor, zodat je straks thuiskomt met informatie waar je écht iets aan hebt en de juiste keuze kunt maken.

1. Oriënteer eerst online

Doe alvast onderzoek naar de opleiding die je interessant vindt, zodat je er niet helemaal blanco heengaat. Zo kun je gerichter vragen stellen en de informatie krijgt die jij nodig hebt om straks een goede keuze te maken.

2. Schrijf je vragen op

Probeer je vragen niet krampachtig te onthouden. Dat lukt niet! Schrijf ze op en stop ze in je zak. Zie het als je opdracht om tijdens de open dag antwoord te krijgen op de vragen die je hebt.

3. Ga niet alleen

Met z’n tweeën hoor en zie je altijd meer. Terwijl jij bijvoorbeeld meer gefocust bent op het salaris dat je later gaat verdienen met een bepaalde opleiding op zak, is je vader, moeder of vriend(in) bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in de vakken van de opleiding. Kijk, zo vul je elkaar goed aan! En, zo vergeet je ook niets. Op de fiets of in de auto terug naar huis kunnen jullie er ook samen nog over praten. Super verhelderend!

Kortom, een open dag bezoeken is sowieso een goede idee. Maar, jezelf goed voorbereiden is een nog beter idee! Dat geldt voor zowel scholieren als ouders. Veel plezier bij de open dag!

Wil je een BBL-opleiding gaan doen?

Meld je nu aan