Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van leerlingen in leerwerktrajecten en is de grootste in haar sector. Het Sectorinstituut is opgericht door de vakbonden en de brancheorganisaties in de sector.

Volg een BBL-opleiding met het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Laten we beginnen bij het begin. Je moet natuurlijk eerst weten welke opleiding je zoon of dochter wil doen. Wat vindt je kind leuk om te doen? Waar is-ie goed in? En, niet onbelangrijk, wat voor soort opleiding past bij de leerstijl? Veel praktijk of juist meer theorie?

Er is veel te kiezen, er zijn veel verschillende opleidingen op diverse mbo-niveaus. Een leerwerktraject betekent dat je kind tijdens de opleiding direct aan de slag gaat. Zo wordt er meteen in de praktijk geleerd. Voor sommige leerwerktrajecten, of BBL-trajecten, moet je kind aan bepaalde voorwaarden voldoen. Afhankelijk van het opleidingsniveau zijn er verschillende toelatingseisen. Bij niveau 2 tot en met 4 heeft je zoon of dochter bijvoorbeeld een middelbaar schooldiploma nodig.

Via het Sectorinstituut zijn verschillende BBL-opleidingen te volgen, zoals: 

Hier kan je alle BBL-opleidingen bekijken.

Mocht je kind niet weten wat te doen, dan kan het Sectorinstituut altijd helpen met een interessetest.

Hoe helpt het Sectorinstituut met het BBL-traject?

Als je zoon of dochter een leerwerktraject heeft gevonden dan helpt het Sectorinstituut je verder op weg. De trajecten van het Sectorinstituut zijn altijd persoonlijk en op maat gemaakt. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. Je zoon of dochter zal ook altijd contact hebben met een eigen adviseur waar hij of zij terecht kan voor alle vragen.

Voor de opleiding tot Chauffeur Wegvervoer moet je natuurlijk je (vrachtwagen)rijbewijs halen. Het StudiePlan van Sectorinstituut Transport en Logistiek helpt je bijvoorbeeld met het betalen van die rijopleidingen. Onderdeel hiervan zijn de kortingen die we geven. Tot wel 90%!

Hoe werkt het StudiePlan?

Tijdens het leerwerktraject krijgt je zoon of dochter meteen een salaris uitbetaald. Ze gaan tenslotte aan de slag als medewerker bij het leerbedrijf. Niet al het salaris wordt direct uitbetaald, een deel daarvan wordt elke week een beetje opgespaard. Met die opgebouwde spaarrekening worden de rijopleidingen betaald. En als je kind direct wil beginnen met rijlessen, of niet genoeg kan sparen, dan schieten wij het voor. Zo loopt niemand onnodig studievertraging op! Lees hier meer over het StudiePlan. 

De voordelen van het Sectorinstituut op een rijtje:

  • Gratis opleiding vorkheftruck en arbo-training.

  • Je kind krijgt veilige werkschoenen.

  • Tot 90% korting op rijopleidingen (bij de opleiding Chauffeur Wegvervoer).

  • Persoonlijke begeleiding.

  • Na de opleiding géén verplichtingen aan het Sectorinstituut.

Hoe meld je zoon of dochter zich aan voor een BBL-traject via het Sectorinstituut?

Als er een geschikte opleiding is gevonden meld je zoon of dochter zich aan via de website van het Sectorinstituut. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact op. We nodigen je kind uit voor een kennismaking, een soort sollicitatie. Dat is bijna altijd bij een ROC in de buurt. We kijken naar de motivatie en wat ze kunnen verwachten. Als dat allemaal goed gaat kan je zoon of dochter op zoek naar een geschikt leerbedrijf: dat is de plek waar ze naast de BBL-opleiding in de praktijk werken. Het Sectorinstituut heeft een groot netwerk van leerwerkplekken en kan daar altijd bij helpen zoeken. Als ook dat goed gaat en ze zijn aangenomen op de ROC of vakschool kan het leerwerktraject starten!

Wil jouw zoon of dochter een BBL-opleiding gaan doen?

Aanmelden regel je hier