Wat voor BBL-opleidingen zijn er? 

Via het Sectorinstituut kan je verschillende BBL-opleidingen volgen. Allemaal gericht op diverse functies binnen de sector transport en logistiek. Zo is er voor iedereen een geschikt leerwerktraject. Hieronder vind je alle BBL-opleidingen die je via het Sectorinstituut kan volgen. Zoals je ziet staat er achter elke opleiding een BBL-niveau. Dit heeft te maken met de toelatingseisen en hoe zwaar de opleiding is. Niveau 1 is voor iedereen toegankelijk. Niveau 3 wordt wat ingewikkelder. Er zijn dus voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de sector.


Waarom werken in transport en logistiek?

Op de vrachtwagen heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf hoe je rijdt, en naar welke muziek je luistert. Maar je hebt ook veel verantwoordelijkheid, jij zorgt ervoor dat je veilig en op tijd op je bestemming aan komt. Een baan in de logistiek is echt iets voor doorzetters. Samen als team werk je elke dag hard. Maar je werk neem je niet mee naar huis, dat is ’s avonds ook wel lekker.  

Als je makkelijk leert in de praktijk is een BBL-opleiding misschien wel jouw snelste weg naar een leuke baan! 

Wat is een BBL-opleiding?

Met BBL bedoelen we beroepsbegeleidende leerweg. BBL-opleidingen zijn super-praktisch. Perfect voor de echte doener. Het is een combinatie van werken en leren. Je gaat dus na je vmbo, onder begeleiding, direct aan de slag. Wil je het verschil weten tussen BBL en BOL? Klik dan hier.

4 dagen werken, 1 dag school

Als je een BBL-opleiding volgt ga je één dag in de week naar school. Daarnaast werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf en kan je wat je op school hebt geleerd meteen in de praktijk doen. 

Meteen salaris

Tijdens een BBL-opleiding ga je meteen geld verdienen. En aan het eind heb je ontzettend veel praktijkervaring. Twee vliegen in één klap dus! Belangrijk om te onthouden: je hebt geen recht op een ov-kaart of studiefinanciering. 

Rijbewijs

Als je chauffeur wilt worden, heb je rijbewijzen nodig. Bij ons krijg  je een totaalpakket met flinke korting. Heb je bijvoorbeeld helemaal nog geen rijbewijs? Dan start je met de opleiding B-C-CE. Normaal kost dit zeker € 7.500. Via ons betaal je nog geen € 2.500. Dankzij het StudiePlan heb je ook nog eens geen studieschuld aan het eind van je opleiding!

Weet je al welke opleiding je wilt doen?

Meld je nu aan