Als je bij ons een BBL-opleiding volgt, werk je 4 dagen per week. Natuurlijk verdien je dan ook geld. Hoeveel? Dat hangt van een aantal dingen af:

  • Welke opleiding je doet.
  • Het leerbedrijf waar je werkt.
  • Hoe oud je bent.

Minimaal startsalaris

Hoeveel geld je precies verdient weten we dus niet. Er zijn wel regels voor wat je minimaal krijgt als je begint met leren en werken. In het overzicht zie je welk minimum uurloon hoort bij jouw leeftijd. Tijdens je leerwerktraject stijgt je salaris.

Leeftijd Uurloon cao Beroepsgoederenvervoer Wettelijk minimum uurloon
16 € 4,85 € 3,35
17 € 5,44 € 3,83
18 € 6,12 € 4,85
19 € 6,99 € 5,82
20 € 8,06 € 7,76
21 € 9,70 € 9,70
22 en ouder Minimaal € 10,04 € 9,70
     
Tabel uurlonen: 1 juli 2020

Belastingen

De bedragen in het schema zijn bruto. Dat betekent dat er nog belasting van afgaat. Dat hoef je niet zelf te regelen, dat doen wij. Als je jong bent, betaal je heel weinig belasting. Soms kun je aan het eind van het jaar zelfs belasting terugkrijgen. Benieuwd hoe dat allemaal zit? Kijk dan eens bij de Belastingdienst.

Vakantiedagen en vakantiegeld

Tijdens je BBL-opleiding ontvang je van ons niet alleen salaris. Je bouwt ook vakantiedagen op. Dat zijn dagen waarop je niet werkt, maar waar je wel geld voor krijgt. Elk jaar krijg je in mei ook vakantiegeld. Dat is 8% van het salaris dat je tot dan hebt verdiend.

Meer extra’s

Sommige leerbedrijven betalen in sommige gevallen extra salaris.
Je krijgt bijvoorbeeld meer geld als je:

  • Op onregelmatige uren werkt.
  • In het weekend of op feestdagen werkt.
  • Lang onderweg bent met de vrachtwagen.

Reiskosten

Kost het veel geld om bij je leerbedrijf te komen? Misschien heb je dan recht op reiskostenvergoeding. Maak daar duidelijke afspraken over.
 

Wil je een BBL-opleiding gaan doen?

Meld je nu aan