Subsidie

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2021 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. Je kunt subsidie aanvragen voor werknemers in Nederland en Caribisch Nederland. In 2021 is 6 miljoen euro éxtra beschikbaar, waarmee het totaalbedrag 8,8 miljoen euro is.
Let op: de eerste aanvraagronde voor 2021 is gesloten. Speciaal voor werkgevers komt er een extra ronde van van 1 tot en met 30 juni 2021.

Naar Tel mee met taal


Samenwerkingspartners

Het Sectorinstituut werkt samen met toonaangevende partijen op het gebied van laaggeletterdheid.


logo_lezenenschrijven.png


Stichting Lezen & Schrijven zorgt er samen met haar partners voor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek.  Als iedereen kan meedoen, wordt onze samenleving  sterker.

Naar Stichting lezen en schrijven


 oefenen-nl.JPGOefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Hier kun je oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. De oefeningen bestaan zowel uit spreek- als leesvaardigheden, ondersteund door beeldmateriaal. 

Naar Oefenen.nl


Wij-zetten-in-op-Taal-Werkgever.jpg

Bijna 150 werkgevers en branches hebben zich aangesloten bij het Taalakkoord. Zij zien de voordelen van een goede Nederlandse taalvaardigheid voor alle medewerkers. Het Sectorinstituut is er daar één van.

Naar Taalakkoord