Nadat je subsidie hebt aangevraagd, nemen wij jouw aanvraag in behandeling. In dit stappenplan staat wat je van ons kunt verwachten. Er zijn ook een aantal dingen die we van jou verwachten. Ook dat staat in dit stappenplan.  


Je vraagt je opleidingssubsidie aan

Je vraagt subsidie aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag.


Wij controleren jouw aanvraag

Als we vragen hebben, nemen we contact met je op. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie.


Je uploadt je loonstrook en de offerte van de opleiding

We vragen je om een loonstrook en een offerte of factuur van de opleiding. Hiermee checken we of je van de subsidie gebruik mag maken.


Wij stellen de subsidieovereenkomst op en jij keurt deze goed

Je ontvangt een bericht dat er een subsidieovereenkomst voor je gemaakt is. We vragen je om deze overeenkomst goed te keuren. Hoe je dit doet, staat in het bericht. Je kunt pas aan de opleiding beginnen nadat je de overeenkomst hebt goedgekeurd.


Je uploadt de factuur en je betaalbewijs

Je ontvangt een factuur van de opleider. Is het bedrag lager dan 1.000 euro? Dan kan de opleider de factuur ook rechtstreeks naar het Sectorinstituut sturen. Je ontvangt een bericht waarin staat wat je met de factuur en het betaalbewijs moet doen. Dit is belangrijke informatie. Wij kunnen het geld pas terugbetalen als we de factuur van jou of van de opleider hebben ontvangen.


Je uploadt je bewijs van deelname

Ben je klaar met de opleiding? Dan vragen we je een diploma, certificaat of bewijs van deelname te uploaden. Je ontvangt van ons een bericht hoe je dit kunt doen.


Je laat weten hoe je opleiding is gegaan

Met deze opleiding heb je geïnvesteerd in je toekomst. Bijvoorbeeld om je werk nog beter te kunnen doen of om door te groeien. Als laatste ontvang je een bericht om je mening over de opleiding te geven. We horen graag wat je ervan vond!