Waarom code 95?

  • Nascholing draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van je chauffeurs.
  • Nascholing helpt je chauffeurs om veilig, zuinig en milieubewust te rijden.
  • Nascholing draagt bij aan de vaardigheden van je chauffeurs, en draagt daarmee bij een beter beeld van de sector.

Let op! Soms zijn er wachtlijsten bij de nascholing voor code 95. Zorg er daarom voor dat je chauffeurs op tijd beginnen met nascholing. Als je chauffeurs niet op tijd hun 35 uur verplichte nascholing volgen, verloopt hun vakbekwaamheid. Ze mogen dan pas rijden als ze weer code 95 op hun rijbewijs hebben.

Aanbod opleidingen bekijken

Op de website van het CBR vind je de opleidingen die door het CBR zijn goedgekeurd. Bij elke opleiding staat voor hoeveel uren nascholing deze opleiding meetelt. Alleen goedgekeurde opleidingen tellen mee voor je verplichte nascholing.

Subsidie aanvragen

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor de praktijktrainingen en een aantal theorie-opleidingen voor code 95. Je kunt deze subsidie aanvragen bij SOOB Subsidiepunt. Daar kun je direct subsidie aanvragen, en meer lezen over de opleidingen en voorwaarden.

Tip: heb je subsidie aangevraagd bij SOOB Subsidiepunt voor een nascholingsopleiding? Je opleider kan er voor zorgen dat de gevolgde opleidingsuren worden toegevoegd aan je bedrijfsoverzicht op www.code95check.nl.

Nascholing bijhouden

  • Op code95check.nl kun je een overzicht bijhouden van de nascholing van je chauffeurs.  Registratie is kosteloos als je bent aangesloten bij de SOOB. Registreer je via code95check.nl.
  • Vraag je chauffeurs om de jaaropgave van het CBR. Daarin staat hoeveel uur nascholing zij al gevolgd hebben. Chauffeurs kunnen dit overzicht downloaden via mijn.cbr.nl.