Wij waarderen u als relatie en zien het belang van een goede samenwerking. Daarom organiseerden we een ispirerend evenement speciaal voor leerbedrijven, vmbo-, mbo- en verkeersscholen in het noorden van Nederland. Waar begeleiding, motivatie en communicatie met jongeren centraal staan. Verschillende interessante sprekers en workshops maakten dit hét evenement om bij te zijn. Zo stond Viggo Waas op het programma!

Datum: donderdag 5 april
Tijd: 15.30 – 20.15 uur

Programma

15:30 uur                         Inloop en ontvangst                                                                     
15:45 - 16:00 uur Welkom door dagvoorzitter Gert-Jan Jansen
en opening door Willem de Vries
16:00 - 17:00 uur Inspiratie door Viggo Waas
17:05 - 17.50 uur Workshopronde 1
17.50 - 17.55 uur Wisselen
17.55 - 18.40 uur Workshopronde 2
18.40 - 19.15 uur Denk en praat mee met het panel van deskundigen
19.15 - 20.15 uur Netwerken/dinerbuffet

Workshops

U bent van harte welkom bij 2 workshops. Per ronde kunt u zich voor één van onderstaande workshops aanmelden:

Workshop 1
DRIVE voor jongeren

We geloven dat jongeren al vroeg over hun eigen inzetbaarheid moeten nadenken. Laten inzien dat ze zelf de regie hebben en moeten pakken. DRIVE voor jongeren van het Sectorinstituut is een nieuwe methode om met jongeren klassikaal het gesprek aan te gaan, op een pakkende en interactieve manier. DRIVE voor jongeren is vanaf september 2018 beschikbaar voor scholen. Na deze workshop kunt u zelf bepalen of DRIVE voor jongeren ook voor uw school en studenten interessant is.

Download hier de presentatie DRIVE voor jongeren

Workshop 2
Werving en selectie

In deze workshop nemen we u mee in de arbeidsmarktcijfers in uw regio en de gevolgen die dit heeft van uw personeel. We gaan uigebreid in op trends en ontwikkelingen met betrekking tot uw wervings- en selectiebeleid. U krijgt concrete tips per doelgroep om uw werving en selectie te verbeteren. In de workshop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Download hier de presentatie Werving en Selectie anno nu

Workshop 3
Innovatie

Neem een smart device met internet verbinding mee naar deze workshop. Hoever ga jij om jongeren voor te bereiden op een continue veranderde toekomst? Welk beeld heb jij over de toekomst? Hoe bereid jij jongeren voor op deze toekomst? Praat, denk mee, doe ideeën op en zet dit in om jongeren te inspireren in jouw dagelijkse praktijk.

Download hier de presentatie Innovatie 


Workshop 4
Puberbrein
 
Een inspiratiesessie over de kunst om jongeren op zo'n manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen. Een interactieve workshop over het puberbrein en hoe zet ik jongeren op “AAN”.

Download hier de presentatie Puberbrein

Workshop 5
Energiek aan het werk

Waarom is je goed kunnen ontspannen van essentieel belang? Hoe kan het dat sommigen bij het minste of geringste in de stress schieten en anderen onder grote druk nog prima functioneren? Hoe ontspan je nou eigenlijk? Wat moet je dan precies wel of niet doen? Dit zijn vragen waar we in de workshop mee aan de slag gaan.

Deze workshop heeft geen presentatie.

Workshop 6
Omgaan met sociaal ongewenst gedrag

Doel van agressietheater is het doen en ervaren op het thema omgaan met lastig gedrag. Dit wordt gedaan d.m.v. regietheater. Je krijgt letterlijk spelenderwijs tips, trucs en adviezen over agressie en grensoverschrijdend gedrag in het algemeen en hoe bepalend je zelf kunt zijn in agressievolle en/of lastige situaties.

Deze workshop heeft geen presentatie.

Workshop 7
Play to work

Gemakkelijk een goede stage vinden of snel een baan vinden die ook nog eens past bij de persoonlijkheid van onze jonge mbo’ers? Hoe goed ROC’s hun studenten ook opleiden, de aansluiting op de arbeidsmarkt blijft een van de grote thema’s. Een regelrechte uitdaging voor de mbo-studenten zelf en een groot probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven. Want ook werkgevers vinden vaak niet, of met grote moeite, de mbo-kandidaten voor hun banen, stages of bijbanen.
PlaytoWork heeft een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform ontwikkeld. Daar worden mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren op de arbeidsmarkt. Ontdek jouw mogelijkheden in deze workshop.


Download hier de presentatie Play to work