Sectorinstituut Transport en Logistiek en het Scheepvaart en Transport College organiseren gezamenlijk voor jou als praktijkopleider en docent Transport en Logistiek een bijeenkomst bij EIC Mainport Rotterdam. 

Wij nodigen je graag uit op donderdag 1 november voor een interactief programma. Je hebt een essentiële rol in de beroepspraktijkvorming. Door middel van een bijeenkomst willen wij de kennis en vaardigheden bij praktijkopleiders en docenten vergroten en jou zo ondersteunen in jouw taken en verantwoordelijkheden aangaande de beroepspraktijkvorming. Het is van groot belang dat wij samen zorgen voor een hoge kwaliteit van de instroom van jongeren in de sector. 

Programma 

10.00 uur Inloop en ontvangst 
10.30 uur Opening door Sectorinstituut Transport en Logistiek  en het STC 
10.45 uur 1ste Workshopronde
12.00 uur Lunch 
12.30 uur 2de Workshopronde
13.45 uur Korte pauze
14.00 uur Rondleiding EIC
15.00 uur Evaluatie en borrel
16.00 uur Afsluiting 

Workshop 1: Wat wordt er verwacht tijdens de BPV? (door het STC / docent)

Tijdens deze workshop wordt de inhoud van de BPV besproken. Tevens is er aandacht voor hoe een praktijkopleider de BPV kan aanpakken en op welke manier de BPV begeleiders en docenten met elkaar in contact kunnen komen. 

Workshop 2: Hey Gast … Het is hier geen hotel, het is je werk…. (door Peter Gossen)

Aandachtspunten: 
• Jong talent: hoe vind je jong talent en hoe verbind je jezelf met deze doelgroep? 
• Waar komt jong talent vandaan? 
• Ontwikkelingspsychologie in het kort … breinfeiten. 
• Social media … kansen en risico’s. 

Rondleiding EIC Mainport Rotterdam 

EIC Mainport Rotterdam(EIC) is het educatief informatie centrum van de Rotterdamse haven. Dagelijks bezoeken onderwijsinstellingen in de gehele onderwijskolom met hun leerlingen en studenten de Rotterdamse haven en het EIC. Zij ontdekken en beleven de haven en de vele mogelijkheden er te werken. Zo worden leerlingen mede ondersteund bij belangrijke keuze momenten in hun schoolloopbaan en het maken van een bewuste opleidings- en beroepskeuze. De deelnemers aan de bijeenkomst gaan dit op dezelfde manier ervaren. Vergeet dus niet je mobiele telefoon mee te nemen. 

Locatie 

EIC Mainport Rotterdam 
Noordzeeweg 6 (havennummer 5325) 
3181 ML Rozenburg

Aanmelden kan via info@stlwerkt.nl o.v.v. POB Rotterdam. Vermeld jouw contactgegevens en reserveer de datum in jouw agenda. 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging.