In de training ‘Voorkomen van verzuim’ leer je alles over uitval van je medewerkers. Wat is het precies, wat kost het de organisatie en de maatschappij? Waardoor wordt verzuim beïnvloed? Daarna krijg je handvatten om afwezigheid door ziekte (of andere redenen) te beheersen en aan te pakken.  

Onderwerpen

  • Algemene definities en begrippen verzuim
  • Voorkomen van uitval
  • Rolverdeling preventie & verzuim, wie doet wat?
  • Wet- en regelgeving en privacy
  • Herkennen en bespreekbaar maken van uitvalsignalen
  • Gesprekstechnieken (preventief gesprek, verzuimmelding, verzuimbegeleiding, regelmatige afwezigheid, terugkomgesprek)

De training is een combinatie van e-learning en klassikale training. De theorie leer je zelf op computer of tablet op een moment vóór de training, als het jou uitkomt. Reserveer daar wel voldoende tijd voor. In de klas oefen je de gesprekstechnieken. Je leert vroegtijdig uitvalsignalen herkennen én hoe je die bespreekt. Kortom, hoe kun jij zelf uitval van werknemers beperken of zelfs voorkomen. Na afloop van de training houd je persoonlijk contact met je trainer, die jou in de praktijk ondersteunt.

Voor wie?

Deze training is voor direct- en functioneel leidinggevenden, HR/P&O- functionarissen en directieleden, die verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding in bedrijven in de transport en logistiek sector.

Studiebelasting

E-learning: 4 uur 
Klassikale bijeenkomst: 7 uur                          

Doel & Resultaat

Na deze training heb je de kennis en vaardigheden om uitval bij de medewerkers te voorkomen en te beperken. Je kunt dreigend verzuim signaleren en bespreekbaar maken. Je bent in staat om verschillende preventie- en verzuimgesprekken te voeren.

Wanneer? 

22 januari 2019 in Nieuwegein, van 8.30 tot 16.30 uur

Prijs

De prijs van de training is 330 euro bij open inschrijving.
Met 75% subsidie van SOOB, betaal je netto maar 82,50 euro.

Wil je de training op je eigen locatie laten verzorgen? Dan zijn de kosten 1995 euro voor 6 tot 12 deelnemers. Ook hier geldt de SOOB-subsidie van 75%, waardoor de training op 498,75 euro komt.

Aanmelden

Schrijf hier in voor de training van dinsdag 22 januari 2019
Je ontvangt daarna een bevestiging met verder informatie.
Interesse in de Verzuimtraining op locatie? Stuur dan een e-mail naar: info@stlwerkt.nl
 

Meld je aan voor de training op dinsdag 22 januari 2019!