12 september 2019

Wij vinden het belangrijk dat jongeren een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding en beroep. Dat komt kwalitatieve instroom, in welke sector dan ook, ten goede. Deze keuze wordt al op jonge leeftijd gemaakt. Vmbo On Stage is een landelijk uitgerold concept gericht op vmbo-leerlingen dat hen helpt bij een beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten voor de nabije toekomst. Wat ons betreft een perfect podium om de sector transport en logistiek een podium te geven. Vandaar dat wij ook in schooljaar 2019/2020  Vmbo On Stage in de meeste regio’s ondersteunen.


Wat is On Stage?

On Stage is geschikt voor leerlingen van 12- 16 jaar op het vmbo op alle niveaus. Dit concept biedt ons de kans om de sector transport en logistiek dichtbij jongeren te brengen. Op een persoonlijke en objectieve manier. On Stage is een Beroepenfeest voor max 1000 vmbo leerlingen (per gemeente per jaar) en ca 250 beroepsbeoefenaren op een feestelijke locatie met vrolijke MC. Gedurende het Beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek met elkaar over beroep en werkdag en maken afspraken voor de werkbezoeken enkele weken later. Matchmakers en Jeugdadviseurs helpen de leerlingen tijdens het Beroepenfeest om de juiste beroepsbeoefenaar te vinden. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken. Op school wordt al voorbereidend werk gedaan, zodat jongeren doelgericht aan de slag gaan.


On Stage: in welke regio’s?

In onderstaand overzicht zie je in welke regio’s wij via On Stage de sector transport en logistiek promoten. Hier zie je ook de datum van het Beroepenfeest: 
 
REGIO Datum
ZuidWest Friesland 5-nov-19
Heerhugowaard 5-nov-19
Weert 4-feb-20
Venlo 6-feb-20
Alblasserwaard 10-feb-20
Hoogeveen 25-feb-20
Almere 3-mrt-20
Veen en Amstelland 3-mrt-20
Houten 3-mrt-20
Haarlemmermeer 3-mrt-20
Meierijstad 4-mrt-20
Betuwe 5-mrt-20
Zoetermeer 12-mrt-20
Roosendaal 12-mrt-20
Zuid Friesland 12-mrt-20
Land van Cuijk Maasduinen 12-mrt-20
Roermond 17-mrt-20

Doe je mee?

Adviseurs van het Sectorinstituut sluiten nauw aan bij de organisatie van de Beroepenfeesten. Dit begint al op school. Daarnaast leggen zij de contacten met transport en logistiek bedrijven uit de regio. De kans is groot dat jij daarom ook benaderd wordt. Ben je nog niet benaderd? Wil je meedoen of meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met jouw adviseur. Of neem contact met ons op via 088 – 2596111 of info@stlwerkt.nl.


Uitgebreide informatie over On Stage vind je hier.