Ze is manager Benelux bij Gosselin Moving, een internationaal verhuisbedrijf met 56 kantoren in 34 landen in Europa, de Kaukasus en Centraal Azië. “Het succes komt mij niet aanwaaien. Ik ben een dubbele fulltimer, maar haal heel veel voldoening uit mijn werk.’’

Lees ook: STLMGZN. #vrouweneditie

Madeline van der Rhee (32) kwam na haar master bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in dienst bij De Haan Verhuizingen, een familiebedrijf in Alblasserdam. Bekend terrein voor haar, want ze had er tijdens haar studie stage gelopen. Ze begon er als coördinator en werd na allerlei functies gevraagd om directeur te worden. Van der Rhee: “De logistiek trok mij altijd al aan en ik had het erg naar mijn zin bij De Haan, maar wilde mij verder ontwikkelen. Dat zou kunnen bij een groter bedrijf met een internationale cultuur. Gosselin voldoet perfect aan dat profiel.”
 

Franstalig

Tegenwoordig stuurt Van der Rhee als manager Benelux bij Gosselin Moving de vestigingen Amstelveen, Antwerpen en Brussel aan. “Mijn verantwoordelijkheden zijn nu groter dan voorheen. Gosselin is de laatste jaren op eigen kracht en door overnames flink gegroeid. Mijn uitdaging is om van verschillende bedrijfsculturen één team te maken, bedrijfsprocessen te optimaliseren en mensen te helpen groeien in hun werk. En ook om de Franse taal beter te beheersen, want ik heb nu veel Franstalige klanten bij Gosselin.”
 

Dubbele fulltimer

We kunnen Madeline van der Rhee gerust een carrièrevrouw noemen die met hard werken succes bereikt. “Het komt mij inderdaad niet aanwaaien”, zegt ze. “Ik ben een dubbele fulltimer, maar ik haal heel veel voldoening uit mijn werk. Ik ben ook best fanatiek. Zo train ik naast het werk voor de triatlon. Mijn partner is uit hetzelfde hout gesneden. Ook hij gaat voor zijn carrière. Of kinderen in dit plaatje passen? Nee, wij blijven milieubewust zonder kinderen.”
 

Gezonde balans

De verhuisbranche is volgens Van der Rhee net zo geschikt voor vrouwen als iedere andere sector. “Wist je dat verhuizen in de top vijf staat van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven? Dan kan het best fijn zijn als een vrouw het gesprek met je aangaat en je op je gemak stelt. Ik zit nu zelf in een managementteam dat voor de helft uit vrouwen bestaat. Dat is uiteindelijk toch de meest
gezonde balans.”