Earl Tjin (37): klaar voor een nieuwe uitdaging

'Ik ben nu eigenaar van een klein café/restaurant. Dat heb ik 4 jaar
gedaan en het is mooi geweest. Ik heb nu 3 kinderen en met het runnen van een eigen zaak ben je al gauw 70 tot 80 uur in de week bezig. De balans was een beetje zoek. Wat ik hoop is dat ik met deze baan wat meer tijd thuis kan doorbrengen.

Ik wist al in grote lijnen wat de functie inhield. Tijdens het gesprek werd dat ook bevestigd. Een persoonlijk doel is altijd geweest om mijn groot rijbewijs te halen en hopelijk ga ik het goed doen op de testdag. Ik kijk er echt naar uit. Ik rij auto en motor, dus dit is een mooi vervolg. Het lijkt me machtig om zo’n vrachtwagen onder controle te hebben. Je moet natuurlijk wel inzicht en overzicht hebben, en anticiperen in het verkeer. Daar hoort ook bij rustig blijven en ik denk dat ik die vaardigheden wel goed beheers. Maar dat zal ook moeten blijken tijdens de testdag. Het is weer een beetje examen doen. 

Ik hoop de zaak over niet al te lange tijd te kunnen overdragen en vanaf januari helemaal beschikbaar te zijn voor deze nieuwe uitdaging!'


Bart Schaufeli (21): het is echt superwerk!

'Ik wil al jaren chauffeur worden maar door het ontbreken van de
financiën lukte dat niet. Met de subsidie voor dit project kan het wel en daarom doe ik mee. Ik houd van vrachtwagens, ik houd van de uitdaging in het werk om ergens te komen. Een maat van me wist van dit project en zo ben ik hier terecht gekomen. Die maat zit al op de vrachtwagen, en ik ga regelmatig met hem mee. Ik vind het echt superwerk en mij maakt het niet uit hoeveel uren ik moet werken, al is het 14 of 18 uur op een dag. Ik zit nu in de dak- en gevelbouw, maak redelijk wat uren, vaak wel 14 op een dag. Ik wordt maar betaald voor 8 uur op een dag. Daarom zoek ik nu iets anders en dit is wat ik al jaren wil!


Janco Bethlehem (50): passie is de rode draad in mijn leven

Janco is horecaondernemer en toe aan een nieuwe uitdaging.
‘Als ik  op mijn carrière terugkijk, is de rode draad in mijn leven dat ik mijn werk met passie doe, maar na verloop van tijd weer iets anders wil doen. Ik las 2 dagen voor de bijeenkomst in Gilze in de krant over de mogelijkheid om als zij-instromer chauffeur te worden. Ik besloot me aan te melden. Ik zie veel overeenkomsten in mijn huidige werk die ik belangrijk vind in een baan: zelfstandigheid, niet iedere dag is hetzelfde, vrijheid en zelf beslissingen kunnen nemen.' Voor Sligro zou hij ook de perfecte chauffeur zijn, want hij heeft feeling met de mensen in de horeca. ‘Ik  wil deze ondernemers graag bedienen. Ik ben zeer gemotiveerd om als chauffeur aan de slag te gaan. ‘


Lees ook de verhalen van Ralph, Maarten, Daniëlle, Hessel en Kees
Lees ook de verhalen van Menno, Davey, Geert en Quinten

Spreekt dit je aan? Kijk dan hier voor meer informatie.