“We zitten als logistieke sector midden in een enorme transitiefase. Daarvoor zijn eigenschappen nodig waarover vrouwen bij uitstek beschikken: sociaal, empathisch, mensgericht. Zij staan meer open voor vernieuwingen in een traditionele sector. Bij mijn twee grootste retailklanten hebben vrouwen de leiding over het transport. Ik ben ervan overtuigd dat de rest van de transportwereld meer en meer gaat volgen.”
 
Lees ook: STL zet vrouw centraal in magazine

De Cornelissen groep uit Nijmegen zette dik drie jaar geleden in op groei. Die strategie was nodig volgens Mark van der Drift om het bedrijf veilig te stellen voor de toekomst. “Om middelen vrij te maken voor innovatie heb je een bepaalde schaal nodig. Als kleine speler is dat lastig in onze deelmarkt.” In die stormachtige periode trok Cornelissen veel nieuw personeel aan, waaronder relatief veel vrouwen.
 
Van der Drift: “We staan bekend als een modern bedrijf waar volop ruimte is voor flexibiliteit, parttime werken en zelfontplooiing. Dat spreekt vrouwen blijkbaar aan. En weet je wat het is, vrouwen trekken weer vrouwen aan. Inmiddels hebben we van de 800 medewerkers zo’n 65 vrouwen in dienst (8%). Vijf van hen hebben een leidinggevende functie. En het gaat geweldig!”
 

“Onze 45 vrouwelijke chauffeurs rijden echt niet minder goed dan de mannen.” 


Gewoon blij

De stemming in de kantine is natuurlijk nu wel iets anders dan voorheen. Van der Drift: “Ach, in het begin was het wennen, maar dat gaat snel hoor. Misschien komt het ook wel omdat het allemaal heel organisch is gegaan. We staan open voor vrouwen in alle functies, maar ze moeten wel hun mannetje staan. Onze 45 vrouwelijke chauffeurs rijden echt niet minder goed dan de mannen. Integendeel. Een van de dames rijdt op een LZV. Zoals zij dat gevaarte in één keer voor het dock zet, daar word je gewoon blij van.”
 

Wederzijds respect

Van der Drift denkt dat de komende jaren steeds meer vrouwelijke medewerkers worden aangenomen bij Cornelissen. Hij gelooft in diversiteit, maar niet in speciaal beleid. Mark van der Drift: “Wij maken geen onderscheid naar ras, afkomst of geslacht als het gaat om functie, salaris of carrière. Gelijke behandeling en wederzijds respect staan voorop. Als ik nu kijk naar de verhouding man/vrouw bij Cornelissen dan denk ik dat er nog heel wat talentvolle dames bijkomen zowel op kantoor als op de auto. Sterker nog: ik ga ervoor zorgen dat mijn opvolger een vrouw wordt. Dat gaat gebeuren, let maar op.”