Youssef (22): Ik ken jullie al lang

Youssef: 'Ik werk nu in een avondwinkel. Ik ken het Sectorinstituut
wel vanuit mijn opleiding Havenlogistiek. Ik kijk de laatste vier jaar regelmatig op jullie website. En in het weekend altijd naar RTL Transportwereld. Daar zag ik dat er 2000 chauffeurs worden gezocht. Ik had er ook op de website over gelezen natuurlijk. Dus ik besloot me nu aan te melden.' Hij hoeft niet echt een baan van 9 tot 5 en heeft een duidelijk doel voor ogen: 'Uiteindelijk zeecontainers rijden en dan het liefste met gevaarlijke stoffen', zegt hij stralend.
 

Rob (32): Ik ben een man van grote afstanden

'Ik rijd nu al op een bestelwagen. Maar ik wil op een vrachtwagen rijden.
Mijn schoonvader is ook vrachtwagenchauffeur'. Rob is vastberaden dit ook te gaan doen. Vandaar dat hij zich voor het traject aanmeldt. 'Ik heb verschillende banen gehad: in de horeca gewerkt en op kantoor bij een internetbedrijf. Maar ik ben iemand voor de vrachtwagen.' En een man van grote afstanden. 'Hoewel, ik zat net in de zaal het filmpje over chauffeur afvaltransport te kijken. Vind ik wel interessant en dat lijkt me ook leuk om te doen.' In de toekomst containers naar de haven rijden, lijkt hem wel wat. Hij is in ieder geval blij dat hij een ronde verder is en naar de testdag mag. 


Harry (35):  Het voelt als een tweede kans!

‘Ik ben op dit moment schoonmaker. Ik was bijna vrachtwagenchauffeur
geweest. Dat wilde ik altijd al vanaf jong kereltje.' Hij heeft op het ROC zijn opleiding net niet afgemaakt. 'Ik moest nog maar 5 maanden.' Daar heeft hij nu wel spijt van. Vrachtwagenchauffeur worden is wat hij wil. 'Dit voelt voor mij als een tweede kans. Kan ik toch nog mijn droom waarmaken en op een vrachtwagen gaan rijden, liefst met aanhanger of misschien wel op een combivrachtwagen zelfs!'


Ben Jan (50): Al anderhalf miljoen kilometers gereden!

Zijn huidige baan als vertegenwoordiger is niet verlengd. 'Ik ben op
zoek naar een nieuwe baan, mijn huidige contract wordt niet verlengd. Ik werk nu als vertegenwoordiger.' De overeenkomst met mijn huidige baan en dat van vrachtwagenchauffeur? 'De anderhalf miljoen kilometers die ik heb gereden!' Hij zit graag op de weg. 'Al 19 jaar.' En hij zou de komende jaren daarom als vrachtwagenchauffeur aan de slag willen. Zijn vrienden hebben hem op het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ gewezen en daar is hij blij om. Ben Jan is een energieke en enthousiaste man die graag snel op de vrachtwagen wil zitten.  


Ronald (47): Ik zie dit als een mooie carrièreswitch

Ronald is jarenlang werkzaam geweest als accountmanager in de
grafische industrie. Helaas staat deze sector onder druk en is Ronald op zoek naar een andere baan. Het UWV wees hem op het project ‘2000 chauffeurs gezocht’. Hoewel op het eerste gezicht er veel verschillen zijn, ziet Ronald wel overeenkomsten met zijn vorige baan als het gaat om verantwoordelijkheid nemen, omgang met klanten, dienstverlenend zijn en zelfstandig kunnen werken. Hij heeft er ook al over nagedacht welke richting hij op wil. 'Bijzonder transport spreekt me wel aan.' Maar eerst maar eens proberen de opleiding te halen. Hij heeft zin in zijn carrièreswitch!
 

Paul (27):  Lekker de weg op!

Paul is hovenier. 'Ik ben net voor mezelf begonnen.‘ Hij heeft ook wel bij
andere hoveniersbedrijven gewerkt. Hij had gedacht dat een eigen bedrijf voor hem beter zou zijn. 'Ik weet toch niet zeker of ik een eigen hoveniersbedrijf wel zo leuk vind.' Dus hij is zich aan het oriënteren op ander werk en kwam bij vrachtwagenchauffeur uit. 'Mijn zwager attendeerde me op de bijeenkomst in De Bilt, waarover hij in de media had gelezen. Ik heb me aangemeld, een gesprek gehad en ben door naar de testdag!' Hij werkt nu ook met een aanhanger, maar straks misschien wel met een grote aanhangwagen en dan lekker de weg op. Dat ziet hij helemaal zitten.


René (43): Tijd voor het  echte werk 

'Ik ben op zoek naar een baan in de transport. Ik ben hiervoor militair geweest en momenteel fysiotherapeut. Ik vind fysiotherapie een mooi beroep, maar ik kan me niet vinden in hoe met name de ouderenzorg financieel is georganiseerd. Vandaar dat ik op zoek ben naar wat anders.'  Als militair was hij ook altijd met logistieke operaties bezig en heeft hij o.a. een rupsvoertuig gereden. 'Echt spierballenwerk en een hele uitdaging om te besturen'. Nu heeft hij een karretje achter de auto dat hij regelmatig graag achteruit in de garage rijdt. 'Ik zou graag met een grote vrachtwagen en aanhanger het echte werk willen doen', aldus een enthousiaste René. 

Vrachtwagenchauffeur worden: droombaan of nieuw perspectief?

Marco, Erik en Jeffrey gaan ervoor

Spreekt jou dit aan? Kijk dan hier voor meer informatie.