John T. Essberger BV (voorheen Broere Shipping) staat bekend als een ouderwets Nederlands bedrijf dat vloeibare chemische producten vervoerd. We staan te boek als een sociale rederij die er is voor haar mensen. Dus ook voor de leerlingen. Zij vormen een essentieel onderdeel in ons bedrijf.

We zijn een leerbedrijf omdat we jongelui graag in de gelegenheid stellen om zich te ontwikkelen in het vakgebied waarvoor zij leren, om zo de nodige ervaring én papieren te kunnen behalen. Maar ik zeg er eerlijk bij dat we ook uit zakelijk belang een leerbedrijf zijn. Door het Sectorinstituut maken leerlingen eerder kennis met ons bedrijf. Als onze leerwerkplek aansluit op hun studie kunnen ze bij ons langskomen. Als de stage is afgerond en het van beide kanten bevalt, hopen we dat de leerlingen bij ons blijven. Dat is meestal ook het geval. Tientallen leerlingen zijn al werknemers geworden. Een goed resultaat dat ons veel waard is. Het scheelt mij een klopjacht naar de juiste mensen, en daarmee veel wervingskosten.

“Je moet goed bekend staan wil die nieuwe officier voor de toekomst bij jou komen werken”

Ik denk dat er in de toekomst een fors tekort aan personeel komt. Vooral aan zeevarende vaklieden zal het gaan ontbreken. Straks gaan veel mensen met pensioen en ik verwacht dat er niet genoeg vakmensen zullen zijn die dat op kunnen vangen. De vraag wordt groter dan het aanbod. Het is van belang dat je zo vroeg mogelijk in aanraking komt met de jongelui. Vanuit ons management is de opdracht om Nederlandse officieren te vinden. Het Sectorinstituut biedt een makkelijke toegang tot de arbeidsmarkt. Want voor ons begint de zoektocht al bij de leerling. Het is van belang dat we onze naam als leerbedrijf hoog houden en de leerlingen laten zien dat we een betrouwbare partij zijn waarmee ze in zee kunnen gaan. In ons geval letterlijk. Zo handhaven we onze betere positie in de arbeidsmarkt. Je moet goed bekend staan wil die nieuwe officier voor de toekomst bij jou komen werken.

“Door het Sectorinstituut kun je de krenten uit de pap halen”

We bieden nu per jaar veertien leerwerkplekken aan op zee en we hebben drie leerwerkplekken op het kantoor. De grootste groep komt van de zeevaartscholen. Naast MBO- hebben we ook plaats voor HBO-leerlingen. We staan graag open voor hun frisse ideeën. We gebruiken leerlingen niet alleen om werk te verrichten, maar stimuleren ze juist om iets te leren. Dat is het belangrijkste. We zijn een leerbedrijf, geen werkbedrijf. Tegen andere bedrijven zou ik willen zeggen; stap in en doe mee. Je wordt er als bedrijf alleen maar beter van. Je komt makkelijker aan goed personeel, en je staat beter in de markt. Dankzij het Sectorinstituut kun je de krenten uit de pap halen. Dat scheelt een hoop zorgen. Bijkomend voordeel is dat je een kruisje achter je naam krijgt als een bedrijf dat zich inzet voor leerlingen. Wat wil je nog meer?