KLM is een internationaal bedrijf dat tot de verbeelding spreekt. De luchthaven is een leuke, dynamische plek om te leren. Leerlingen worden bij KLM zelfstandig ingezet en krijgen inhoudelijk interessante werkzaamheden. We bieden ze een professioneel opleidingstraject met persoonlijk begeleider. Samen halen we het beste uit een leerling. Dat is een waardevolle ervaring, zowel op persoonlijk vlak, als voor hun verdere loopbaan. KLM biedt leerlingen diverse stagemogelijkheden: als monteur, grondstewardess of een secretariële functie.

“Veel stagiairs komen uiteindelijk in dienst bij KLM”

Erkend leerbedrijf zijn, is voor KLM om meerdere redenen interessant: maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk, net als jongeren kansen bieden. Daarnaast zijn leerlingen voor ons potentiële werknemers, die mogelijk bij KLM in dienst komen. Stageplekken zijn dus ook instroomkanaal. Een stageperiode van vijf maanden is een goede manier om te kijken hoe iemand functioneert in de praktijk. Heeft een leerling de periode goed doorlopen, dan kunnen we een baan aanbieden op het moment dat er vacatures zijn. Bijkomend voordeel is dat er dan geen uitgebreide sollicitatieprocedure meer nodig is. Door leerlingen, scholen en kenniscentra bij KLM ervaring op te laten doen, kunnen we ook invloed uitoefenen op de kwaliteit en inhoud van de lesstof van de scholen. Meedenken over hoe het anders en beter zou kunnen.

“Leerlingen voegen echt iets toe tijdens hun stageperiode”

Leerlingen maken zich tijdens hun stageperiode heel nuttig. Ze zijn over het algemeen leergierig en enthousiast. Dat zijn echt de dingen die ons opvallen. Bij KLM worden stagiairs onder begeleiding ingezet als volwaardige collega op functies met bijbehorende verantwoordelijkheden. We zien dat leerlingen meestal goed om kunnen gaan met deze verantwoordelijkheid. Het zijn dus ook nog eens heel goede arbeidskrachten. Leerlingen voegen echt iets toe tijdens hun stageperiode. Daarnaast is het ook leuk om te horen over de positieve praktijkervaringen van de stagebegeleiders van KLM. Ze geven aan dat stagiairs vaak eerst onzeker binnenkomen. In hun stageperiode groeien ze enorm, bijvoorbeeld tot een representatieve grondstewardess. Daar mogen we met alle betrokkenen trots op zijn, dat is onze gezamenlijke successtory. Het zijn van een erkend leerbedrijf heeft dus vooral een positief effect. Het geeft alle betrokken partijen veel voldoening.