Wie is Bart Schellen?

Sinds 2001 ben ik werkzaam in de logistiek in diverse functies; sinds 2007 voor Schneider Electric in de divisie Global Supply Chain. Schneider Electric is een multinational gericht op het veilig en duurzaam werken met elektriciteit. Momenteel werk ik aan de coördinatie van ketenlogistiek voor diverse Schneider Electric fabrieken met distributie naar klanten in Nederland en Duitsland zonder tussenkomst van (inter)nationale distributiecentra, vanuit Venray N-Limburg.

"Logistiek is mijn passie, de grote dynamiek en de constante veranderingen en ontwikkelingen in binnen- en buitenland maken dat geen dag hetzelfde is"

Waarom vind je het belangrijk vaststeller te zijn voor de Logistieke examens van het Sectorinstituut?

Logistiek is mijns inziens de motor van dienstverlenend Nederland. Ons land staat wereldwijd bovenaan in de ranglijsten als Logistiek land. Deze koppositie hebben we onder andere te danken aan onze gunstige ligging in Europa en bijhorende aansluitingen op infrastructuur, maar ook door de mensen die het werk doen. Het zijn juist die slimme, gepassioneerde logistiekelingen die bijdragen aan innovatieve klant specifieke oplossingen voor de uitdagingen die we allemaal hebben in de opslag en vervoer, elke dag weer.

Om in de toekomst die nr.1 positie te handhaven hebben wij gemotiveerde en slimme mensen nodig. Mijn bijdrage hieraan, naast het werken in de logistieke branche, ligt in het deelnemen in de vaststellingscommissie en geven van gastlessen Logistiek aan vmbo/havo klassen. Met mijn input help ik concreet aan het up-to-date houden van de examen- en toetsingsproducten, die relevant zijn voor de huidige praktijk.

Hoe heb je je eerste vaststellingsbijeenkomst ervaren?

In de 1e ronde was het naast het bekend raken met de stof en het inhoudelijk bekijken van de instrumenten, ook belangrijk om me te verplaatsen in de leerlingen en hierbij weer te ervaren hoe het is om een batterij vragen op je afgevuurd te krijgen. Een intensief programma, maar verhelderend en goed te zien hoe breed ons werkveld in de logistiek is! Er komen zo veel facetten van het bedrijfsleven terug in de logistiek, iets waar we trots op moeten zijn en blijven!

De eerstvolgende ronde gaat weer een inspannende, maar vooral leerzame sessie worden waar we samen met de andere vaststellers zullen helpen examenproducten naar een nog hoger niveau te tillen.

Hiermee dragen we ons steentje bij aan dat mooie stuk toekomst waar wij nu aan meewerken: Logistiek Nederland!

Zelf vaststeller worden?

Mail Tineke Meerburg
of Bel Tineke op 06 - 43027244