St. van den Brink is één van de transportbedrijven die met Albert Heijn online en het Sectorinstituut samenwerkt in het project '2000 chauffeurs gezocht'

Linda van de Pol (HR Manager) en Richard de Ligt (Mentor/instructeur):

‘Via het Sectorinstituut kwamen we in aanraking met het project zij-instroom en daarbij het project van Albert Heijn Online. Wij zijn begin dit jaar al gestart met het project. In eerste instantie in combinatie met een uitzendbureau omdat wij zelf eerst dachten dat er toch wel wat risico’s aan vast zaten met een jaarcontract. Stel dat het mislukt, dan hebben wij niet altijd ander werk voor een kandidaat en het uitzendbureau wel. Maar net als veel transportbedrijven hebben ook wij veel chauffeurs nodig voor meerdere standplaatsen waaronder Albert Heijn, dus vandaar dat we nu ook meedoen aan het zij-instroom traject in samenwerking met Albert Heijn Online.
 

BBL'ers en zij-instromers

Met name door de vergrijzing kunnen wij  op bepaalde locaties met onze eigen werving niet meer aan de juiste mensen komen. Dan ga je andere mogelijkheden bekijken, bijvoorbeeld door meer BBL’ers op te leiden. Daarnaast is het zij-instroom traject ook een mooie aanwinst om aan nieuwe mensen binnen te halen. Wij werken in een branche met fysiek zwaar werk en onder de zij-instromers zitten ook veel (jongere) mensen die dit werk goed aankunnen.
 

Voorselectie

Wij doen veelal zelf de gesprekken met zij-instroomkandidaten, het Sectorinstituut heeft vaak al wel een voorselectie gedaan. Voor het traject met Albert Heijn Online voeren we samen met de teamleiders van Albert Heijn de gesprekken met de kandidaten. Het zijn korte gesprekken, maar het is goed om zo een eerste indruk van te krijgen van alle verschillende kandidaten die hier aanwezig zijn. We kunnen gelijk goed screenen hoe kandidaten zich hebben voorbereid en wat hun motivatie is.
 
Tot nu toe zijn er twee kandidaten aan het werk bij ons die het gehele traject al hebben doorlopen. Veel toekomstige werknemers  zitten nog in de opleiding, dus die moeten nog instromen. Zij-instromers, maar ook BBL’ers die bij ons beginnen krijgen veel begeleiding om ze een zo goed mogelijke start te geven.’