De uitdaging van Ralph


Ralph van Nieuwenhoven (37): 'Ik vind het belangrijk dat transport in Nederland blijft.
Ik werk nu bij een tankstation en heb elke dag te maken met klanten, ook met vrachtwagenchauffeurs. Dat fascineert mij heel erg. Dat stukje service naar de klant, gewoon dat alles perfect loopt. Ik heb 13 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Nu sinds 1,5 jaar weer terug in Nederland. Jammergenoeg geen voltijd baan, en daarom ben ik nu op zoek naar meer vastigheid en een plek op de arbeidsmarkt. Zonder transport staat alles stil,  dat vind ik het mooie en daar wil ik deel van uit maken'. 


De uitdaging van Maarten

Maarten Glijn (34) wilde eigenlijk al vanaf zijn jeugd vrachtwagenchauffeur worden.
"Hoe kleiner de straatjes, hoe groter de vrachtwagen én de uitdaging voor mij om daar doorheen te manoeuvreren. Ik heb nu bijna 16 jaar in het magazijn gewerkt. Nu is het tijd voor iets anders en daarom wil ik deze uitdaging aan gaan. Ik heb net een goed gesprek gehad met de mensen van St. v.d. Brink. Ik zie hun wagens regelmatig rijden en heb er nu al zin in om aan de slag te gaan!"
De uitdaging van Daniëlle

Daniëlle van Kasbergen (29) meldde zich aan omdat transport in haar genen zit.  
"Mijn familie zit al in transport, ik ben van jongs af aan met transport opgevoed. Mijn opa en oom rijden ook op de vrachtwagen. Ik ging altijd met ze mee. Chauffeur zijn, dat is gewoon mooi. Dat je in zo’n vrachtwagen zit en je het overzicht hebt over alles. "

"Ik weet dat de theorie behoorlijk pittig is, vooral de code 95 en de techniek. Ik hoop dat de testen meevallen. Dat is afwachten, spannend. Andere vrouwen adviseer ik om er gewoon voor te gaan. Hoe het tegenwoordig op de weg gaat, daar moet je wel rekening mee houden en daar moet je wel tegen kunnen. Maar als je het leuk vindt en als je er mentaal achter staat, zou ik ook andere vrouwen adviseren om er gewoon voor te gaan."


De uitdaging van Hessel

Hessel Woelinga (54) komt uit de offshore. "Sinds 6 oktober ben ik werkloos vanwege een reorganisatie. Mijn vrouw werkt op de afdeling personeelszaken bij een transportbedrijf. Zij liet me de advertentie zien voor dit project en toen heb ik me aangemeld. Het is een hele mooie kans die ik nu krijg om op mijn leeftijd dit met subsidie te kunnen doen.

Vanuit de offshore ben ik wel wat gewend, maakte ook lange dagen, dat doe je als chauffeur vaak ook. De combinatie dat  ik nu kan beginnen als bezorger bij Albert Heijn online en tegelijk mijn rijbewijs kan halen is voor mij prima. En daarna hopelijk aan de slag als chauffeur bij Simon Loos!"


De uitdaging van Kees

Kees v.d. Voorn (29): "Ik zit al in transport, maar dan alleen met B-rijbewijs.
Ik zit graag op de weg, het is het leukste werk wat er is. Met zo’n grote vrachtwagen heb je veel verantwoordelijkheid en tegelijkertijd moet je goed met de klanten omgaan, anders hoef je niet meer terug te komen.

Ik heb net een gesprek gehad met de mensen van Albert Heijn online en hoop binnenkort te kunnen beginnen als bezorger.  En als ik mijn C-rijbewijs heb de stap te maken naar het grote werk!"

Lees ook de verhalen van Earl en Bart
Lees het verhaal van Geert
Lees het verhaal van Davey
Marco, Erik en Jeffrey gaan ervoor

Spreekt dit je aan? Kijk dan hier voor meer informatie.