En dat doe ik met veel plezier dit jaar. Wij (STL en ROC Noorderpoort) hebben weer zeker 40 chauffeurs afgeleverd aan de sector (en nog 10 in oktober ivm CE eis voor het diploma). Dit werd gevierd met een mooie diploma uitreiking (zie filmpje hieronder).Jongens die ruim twee jaar geleden aan je bureau zaten voor een intake gesprek.  Nu komen ze stoer en wel op de vrachtwagen hun diploma ophalen. Stuk voor stuk hebben ze dit knap gedaan en ieder op hun eigen manier. 

De jongens de hand schuddende, bedenk ik me dat ik bij een aantal ook echt grote twijfels heb gehad bij de start. Jongens met een leerbeperking, een gedragsprobleem en dergelijke combinaties. Jongens die van het vmbo te horen hadden gekregen dat ze niks waard zijn. Of toch niet verder zouden komen dan een VMBO diploma. En zie hier. Grote dikke truck onder de kont. Al tellende heb ik toch zeker 15-20% van deze jongens met twijfel aangenomen. 
 

Waarom dan toch aangenomen

Sommige jongens hebben iets… en dat iets is het beste te omschrijven als een intrinsieke motivatie. Niet de brains, maar wel de wil. En heel eerlijk; die heb ik liever. Ze werken hard, zoeken je bij problemen altijd op. Dit zijn ook de jongens waar je net even harder voor wilt lopen. Samen werken we van ongeschikt wel naar geschikt.
 

Geschikter

En van ongeschikt kun je zelfs nog geschikter worden. Ik heb er zelfs tussen zitten die een vervolgopleiding gaan doen naast het mooie chauffeursvak. Wat wil je nog meer? 
Op naar weer een volgend jaar met gediplomeerde toppers!De jongens om wie het gaat, weten bij het lezen van dit stukje vast dat ik hen bedoel. En daarom nog een keer extra: Top prestatie, GOED GEDAAN! 
 
Tom van Dijk

Tom van Dijk

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!