Door Monique Gort op 19 mei 2021

Deze enorme dame, samen met nog allerlei uitspattingen van lieden die deze coronatijd uitgebreid hebben kunnen nadenken, hoe ze hun fantasierijke ingevingen het beste tot uiting kunnen laten komen.

Dit alles om het heugelijke feit te vieren dat mijn klokje de 50 jaar, de volgende dag, gaat aantikken en mij in het zonnetje te zetten. Wat een geluk en dankbaarheid voelde ik op dat moment. Dat ik dit mag meemaken, in goede gezondheid, met mijn familie en vrienden erbij.  En dat ze zoveel moeite hebben gedaan om die aandacht aan mij te besteden. Oké eerlijk, ook met de nodige gêne…  Ik ben namelijk ook piepjong geweest en heb ook niet altijd gekozen voor de meest gezonde leefstijl en de meest verstandige beslissingen genomen in mijn leven tot nu toe.  Ik hou van lekker eten, lust graag een glaasje wijn erbij (ook voor alleen een borrel en bij de lunch maak ik ook soms een uitzondering tijdens weekend- en feestdagen) en mag graag hier en daar wat slingers ophangen.  Dit werd uiteraard groots uitgestald in mijn voortuin, ondersteund met allerlei spreuken, foto’s etc.

NU ben ik 50 en voel me (meestal) 30, en gedraag me eigenlijk ook vaak nog zo. Toch denk ik dan ook aan onze BBL leerlingen, die nu tussen de ca. 16 en 23 jaar zijn en tot ca. 70 jaar mogen doorwerken in de toekomst. Deze pubers zijn hier, met hun puberbrein, vaak nog totaal niet mee bezig en nemen volop risico’s als het gaat om veiligheid en “stimulerende middelen van allerlei categorieën”. Dit geldt bij mij voor het gros van het aantal leerlingen die ik op intake heb. Roken, drinken, weinig bewegen, overgewicht: helaas komt dit volop voor binnen onze doelgroep.

Hoe gaan we, zonder te belerend te zijn, ervoor zorgen dat deze groep zich meer bewust wordt van hun eigen duurzame inzetbaarheid en dat ze fit die eindstreep halen? 

Want laten we eerlijk zijn; als 50 het nieuwe 30 is, is 70 het nieuwe 50 en dan wil je nog wel wat slingers ophangen!!

Heb je tips en/of ideeën hierover en wil je meepraten, laat het me weten!
 
Monique Gort

Monique Gort

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!