Door Yvette de Jong op 15 november 2017

Luister naar elkaar

Voor het komend jaar wensen we elkaar de beste. Maar hoe doe je dat als iemands leven op zijn kop staat en het leven helemaal niet zo rooskleurig is. Ik wens iemand niet alleen een voorspoedig jaar bij de jaarwisseling maar ook als iemand jarig is. Een nieuw levensjaar, zo vanzelfsprekend is dat niet. Het afgelopen jaar zijn ons mensen ontvallen, grootheden maar ook dichtbij. Familie, vrienden, kennissen, relaties. Het is belangrijk dat we weten wat er leeft bij de ander. We doen het samen. Luister je naar de ander wanneer je vraagt hoe het gaat of is het een beleefdheidsvraag? En neem je genoegen met een ja of een nee? Of vraag je door? We moeten het met elkaar doen. Dan is het fijn als je met elkaar in gesprek blijft en weet wat er bij de ander leeft. 


Goed gedaan!

Een complimentje of een schouderklopje, geef je dat wel eens aan een collega? Zo wordt het leven wat aangenamer voor de ander en voor jezelf. Door gebrek aan tijd wordt daar helaas vaak aan voorbij gegaan. Ik steek daarbij mijn hand in eigen boezem. 

Op de valreep in de laatste week van de eerste maand in dit nieuwe jaar wens ik je een heel fijn jaar  met een luisterend oor voor elkaar! Om bij mezelf te beginnen, geef ik elke dag iemand een compliment. Nieuwsgierig wat dat met de ander doet. Gewoon doen!


Meer weten?

We organiseren voor Ondernemingsraden een bijeenkomst op 20 februari en voor bedrijven DRIVE workshops op aanvraag. 

Yvette de Jong

Yvette de Jong

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!