En leerlingen in transport en logistiek vinden steeds makkelijker een BBL-plek, en aansluitend ook een betaalde baan. Dit klinkt mij als muziek in de oren, maar ik kom er steeds vaker achter dat er ook een gevaar in schuilt....

Afgestudeerd of niet (en alleen in het bezit van CE + code95), werkgevers liggen bijna aan je voeten. Hoe zorgen we er dan voor dat de leerling ook loyaal blijft aan zijn leerbedrijf en niet bij de buurman aan de slag gaat voor een dubbeltje meer?

Laatst had ik een evaluatiegesprek met Frits (red.) en zijn werkgever. Frits is een goede kracht, werkt hard en is zijn opleiding zonder noemenswaardige hobbels doorgekomen. Een model-leerling dus en een topper voor de arbeidsmarkt. Gedurende de opleiding en zeker aan het einde, stel ik leerlingen en bedrijven altijd de vraag: wil en kan iemand blijven? Voorheen was het voor een leerling superfijn  om te kunnen en mogen blijven bij het leerbedrijf. Nu moet het leerbedrijf blij zijn als de leerling wil blijven. De reactie van Frits was dan ook: wat bieden jullie mij? Ik ga niet meer ‘al dat’ saaie werk doen! En krijg ik een eigen auto?

Ook  leerlingen die tijdens de opleiding al eisen hebben bij het type leerbedrijf en de werkzaamheden. En ook het niet willen uitvoeren van taken, neemt bijzondere vormen aan.
 
 

Hard werken wordt beloond?

Ik ben van huis uit gewend hard te werken en dat hard werken goed wordt beloond. Nu moet ook de werkgever hard  werken om de leerling binnen boord te houden. Dat vind ik een zorgelijke ontwikkeling. Deze jongens en meiden gaan het niet makkelijk krijgen in de toekomst. Anno 2019 gaat het ze voor de wind, maar wat als de economie instort? En wat doet dit met de bereidheid om leerlingen aan te nemen, als ze toch gevlogen zijn zodra de rijbewijzen binnen zijn.
 


Ga het gesprek aan

Het is nu aan ons (bedrijven, opleiders, scholen en het Sectorinstituut) om deze jongens en meiden binnen te houden. Praten, praten en nog eens praten brengt vaak wel inzicht. Niet alleen met de leerling, maar ook bedrijven onderling. Dit probleem lossen we namelijk niet op door alsmaar meer te betalen en leerlingen bij elkaar weg te kapen.

Wat doe jij als bedrijf om mensen aan je te binden? 
Werken met leerlingen blijft uitdagend! 

 
Tom van Dijk

Tom van Dijk

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!